dimecres, 9 de desembre del 2009

Hi ha vida més enllà de Word



 Aprofitant la sortida fa unes setmanes de la versió beta de la suite Office 2010, a l'edició d'avui d'El País publiquen una informació titulada “Hay vida más allá de Word”. L'autor de l'article presenta diverses alternatives a l'editor de textos de Microsoft: Scrivener, un programa només per a Mac dirigit a usuaris que hagin d'escriure projectes llargs (llibres, guions de cinema etc), WriteRoom, un editor absolutament minimalista també per Mac, Docs, el servei en línia de Google i el Lotus Symphony d'IBM.

Inexplicablement, l'article oblida la màxima alternativa en programari lliure a l'Office de Microsoft: la suite gratuïta OpenOffice. Per no parlar d'altres opcions, també en sofware lliure com Abiword o el NeoOffice, la versió de l'OpenOffice nativa per a Mac. I és que, efectivament, hi ha vida més enllà del Word.  

4 comentaris:

aurora ha dit...

Home, això "d'inexplicablement"... que El País no parle de software lliure no és casualitat...

Anònim ha dit...

Word (y todo Office) es Scriptable. Se pueden hacer programas o scripts que lo utilicen, y que trabaje el script, en vez de ser el usuario un esclavo del ratón.
Las opciones "baratas" no tienen esta funcionalidad.
Pero claro, hay que saber... y hay mucho pringao sin conocimientos que ni siquiera se ha leído el manual.

Toni ha dit...

L'OpenOffice de Sun té tantes o més característique que l'Office de Microsoft s (apart dels seus propis scripts, fins i tot interpreta scripts VBS!!). L'únic que no té és un 100% de compatibilitat amb aquest en els documents més complexos, però en ppi per l'ús que la majoria de gent fa de les suites ofimàtiques sí que és més que suficient.
No acabo d'entendre quin interès pot tenir el diari El País en "amagar" l'èxit real de l'OpenOffice, si algúi m'ho pogués explicar...

Arcangelo ha dit...

Algú els hauria d'explicar que hi ha vida mes enllà del codi tancat...