dissabte, 14 de novembre del 2009

Catalunya, una prioritat pel PP

Catalunya i els catalans són una prioritat”.

Ho ha dit la secretària general del Partit Popular, Dolores de Cospedal en el discurs d'inauguració de la convenció del partit que es celebra des d'ahir a Barcelona. Els dirigents conservadors, amb Rajoy al capdavant, han escollit la capital catalana per fer aquesta important trobada d'abast estatal precisament per reforçar la presència del PP aquí, on s'hi jugaran les garrofes dintre de tres anys a les eleccions generals. Reduir la distància d'un milió de vots catalans que separen els populars dels socialistes és clau pel retorn a La Moncloa.

Han tingut, però, la mala sort que el mateix dia en què s'obria la convenció -divendres i tretze- la premsa confirmava el que ja s'ha dit tantes vegades: que una majoria del Tribunal Constitucional és partidària de capar, amb intensitat i amb ganes, l'Estatut. Dit d'altra manera, que pot acabar prosperant el recurs presentat per aquells que asseguren que per a ells “Catalunya i els catalans són una prioritat”. La informació, convenientment filtrada als diaris El País i El Mundo, aixeca butllofes en una part important de l'opinió pública catalana i arriba en el moment més inoportú pel PP: durant la convenció que és el tret de sortida a Barcelona de la campanya preparada per l'equip de Rajoy per fer-se sentir més aprop dels electors catalans. Una filtració amb forma de torpede que ataca la línia de flotació d'aquesta estratègia i que redueix els efectes positius d'una convenció amb la qual l'actual direcció del PP esperava posar a l'aparador un partit unit i amb prou força per reconquerir La Moncloa.

Foto: La secretària general del PP, Dolores de Cospedal durant el seu discurs. / EFE

Clar que en aquest objectiu tampoc hi ajudaran gens les absències avui anunciades d'Esperanza Aguirre i de Francisco Camps en el discurs de clausura que farà demà diumenge Mariano Rajoy. Aguirre, per motius familiars, i Camps amb l'excusa d'anar a una reunió relacionada amb la Formula 1, una i altre li fan un lleig al líder del PP seguint així el camí marcat per Aznar, que ha preferit viatjar a Kíev en lloc de fer costat a Rajoy a Barcelona.

Així les coses, amb barons rebels i amb la polèmica de estatutària que cueja (i el que coejarà), no és aquest el millor cap de setmana per les esperances marianistes. Allà en el fons, dins el cor de l'aparell dirigent del PP, més d'un estratega deu estar lamentant els dos errors comesos: tenir un líder dubitatiu i sense ma de ferro i haver atacat l'Estatut amb un recurs davant el Constitucional que els fa guanyar molts vots a Espanya però no esgarrapar els decisius a Catalunya.

1 comentari:

Im-Pulso ha dit...

L'única prioritat del PP es el poder, el crit "¡España, España, España!" es la justificació... La dreta del XIX és fidel a si mateixa.