dimecres, 20 d’agost del 2008

Encaixada electoral

Les campanyes electorals, especialment la nordamericana, són molt dures. Cal apropar-se al màxim als electors, fer milers d'encaixades de mans i a vegades l'excessiva afectuositat de la gent pot acabar provocant lesions. Això és el que li ha succeït a la Cindy McCain, la dona del candidat republicà a la presidència dels Estats Units, John MacCain, que els darrers dies porta el braç en cabestrell després que un partidari entusiasta li donés la ma massa fort i li provoqués un esquinç al canell dret, peça anatòmica que ja tenia afectada per una antiga lesió -la síndrome del túnel carpià- de la qual va ser operada anys enrere.


Curiosament, en el darrer episodi de la sèrie El Ala Oeste de la Casa Blanca (el número 14 de la setena temporada) que va ser emès a Espanya el cap de setmana passat pel canal AXN, el candidat republicà Arnold Vinick pateix una lesió similar durant un bany de masses i també ha de portar el braç en cabestrell. Ho fa, això sí, durant les poques hores que no té compareixences públiques, no fos que el fet d'anar amb la ma protegida per un embenatge fos interpretat pels electors com un gest de feblesa del veterà presidenciable.


Aquest capítol va ser vist als Estats Units l'any 2006, amb la qual cosa la ficció representada per l'actor Alan Alda porta un parell d'anys d'avantatge davant la realitat patida per Cindy McCain. Un detall més a afegir a la llista de grans encerts d'una sèrie que ja va preveure que un candidat republicà moderat s'enfrontaria en l'actual cursa electoral a un demòcrata procedent d'una minoria ètnica.



Foto 1: Cindy McCain amb el braç en cabestrell. / AFP

Foto 2: Imatge estreta de la sèrie El Ala Oeste de la Casa Blanca amb el candidat Arnold Vinick afectat també per una lesió a la ma dreta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Boníssim!
hahah
m'ha recordat a aquesta foto, també boníssima (per quin no ho sapiga, la dona de l'Obama és la de l'esquerra)