diumenge, 27 de juliol del 2008

Joan Carles, "un señor muy travieso"



Nou mesos després del famós i polèmic “¿Por qué no te callas?" del rei a Hugo Chávez durant la Cimera Iberoamericana de Xile, el president veneçolà s'ha reconciliat amb Espanya oferint 10.000 barrils diaris de petroli a 100 dòlars. Com que cada barril es cotitza ara a uns 124 dòlars i ves a saber quant costarà demà, el gest ha estat ben rebut per la Zarzuela, per la Moncloa i, per descomptat, per la companyia hispana-argentina Repsol-YPF que, junt amb la veneçolana Pedevesa explora el camp petrolier Junin 7, a la zona de l'Orinoco veneçolà, una de les majors reserves del món.


A la seva visita a Madrid i a Mallorca, Chávez s'ha entrevistat amb Zapatero i amb Joan Carles mostrant la seva millor cara, que prou embolics té en aquests moments amb l'afer de la guerrilla colombiana. A Zapatero li ha comentat la preocupació de Veneçuela sobre la directiva de retorn d'immigrants aprovada per la Unió Europea, però aquesta vegada ho ha fet sense esgrimir davant la premsa les seves amenaces sobre la “repatriació” de capitals europeus.


Així mateix, com manen les necessitats diplomàtiques i els interessos bilaterals, hem vist al monarca espanyol i al president republicà interpretant a Mallorca papers dignes de la millor comèdia. Joan Carles li ha regalat una samarreta amb el “¿Por qué no te callas?” i Chávez, després d'arribar una hora tard arruïnant-li al rei una jornada de merescudes vacances, ha simulat que no baixava del cotxe quan Joan Carles ha sortir a la porta a rebre'l, li ha preguntat amb sorna “¿Por qué no nos vamos a la playa?”, li ha recordat que li deu “un dinerito” pels drets d'autor de la frase de la Cimera Iberoamericana perquè sense ell no l'hauria dit i no s'haurien venut tantes melodies de mòbil, ha afegit que Mallorca li fa pensar amb Cuba (i també amb Jamaica i Margarita, no fos que algun anticastrista mallorquí es sentís ofès) i, finalment, ha declarat a la premsa que el rei és “un señor muy travieso”.

Si la reina parlés...


Foto: Chávez i Joan Carles fent broma davant la premsa. / Efe

2 comentaris:

Papitu ha dit...

Tota aquesta comèdia és repugnant. Quina colla de xoriços tots plegats.

bacus ha dit...

absurd 50% "estat" 50% ca, fem 20% 80% i totes les baronies com un ginjol

el mostatxo com cal........