dijous, 28 de desembre del 2006

Pagar per consultar la Wikipedia

La Fundació Wikimedia ha anunciat avui la decisió de fer de pagament tots els seus projectes com a única fórmula per posar fi als números vermells que pateix l'entitat. La mesura s'aplicarà a partir dels 2007 i els milers d'usuaris que vulguin utilitzar les diverses versions de la Wikipedia hauran de pagar 20 euros al mes.

La notícia ha provocat un notable malestar, especialment entre els internautes il·lustrats que porten anys dedicant temps i esforços al creixement d'aquesta enciclopèdia global. Molts d'ells es senten collonats perquè la decisió s'ha donat a conèixer el mateix dia que es commemora la matança ordenada pel rei Herodes dels infants menors de dos anys de les rodalies de Betlem.

Hem pecat tot aquest temps d'innocents -ha dit un dels col·laboradors més actius de la Viquipèdia- i al final els de la Fundació s'han rendit a les pressions de l'Enciclopèdia Catalana, de la Britànica i de l'Encarta de Microsoft”.

Per la seva part, el director de la Fundació Wikimedia, Jimmy Wales, rememorant una visita que va fer a Barcelona, s'ha mostrat taxatiu:

Quan la bossa no sona, la Wikipedia no pot ser bona


Declaració Oficial de la Fundació Wikimedia (en anglès)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Feliç dia dels Sant Innocents! :-)

Toni Dalmau ha dit...

I tant que si, a disfrutar-lo :-DD