dijous, 7 de desembre del 2006

Ha mort un porc i l'altre segueix viu


Es deia Max, pesava 130 quilos i va viure 18 anys amb l'actor George Clooney. Era tot un senyor porc i la luctuosa notícia de la seva mort va arribar dilluns a dos quarts de set de la tarda a totes les redaccions. Els periodistes de Societat, que ja pensaven en els mil mètodes per escaquejar-se durant el llarg pont de la Constitució, van parar màquines i es van entregar amb avidesa a la lectura de la informació enviada per Efe:

Muere con 18 años el cerdo que George Clooney tenía como mascota”, deia el titular pulcre i correcte de l'agencia espanyola.

Immediatament, les redaccions digitals es van posar mans a l'obra intuint que estaven davant una de les notícies de la setmana, del mes i de l'any. Alguns periodistes com els argentins d'INFOBAE van optar per vendre el trist desés del verro de Hollywood injectant-lo directament, amb pulcritud d'infermera, a la vena més sentimental dels lectors:

Falleció el entrañable compañero de George Clooney

A la versió digital de l'Hola van anar també per mateix camí, recordant que la relació entre el porc i el seu amo era tan estreta que fins i tot havien arribat a compartir llit:

George Clooney, apenado por la muerte de su amigo más fiel, su cerdo Max

A la redacció d'El Observador de Venezuela tampoc es van quedar curts:

El hombre más sexy del mundo llora la muerte de su muy querido cerdo

I a Metro van arribar al to poètic:

Max, que estás en los cielos

Per la seva part, els mexicans de Vanguardia van escullir l'opció lacrimògena:

George Clooney llora a su cerdito Max

Però ja es sap que aquest ofici del periodisme està ple de descreguts, d'ànimes de taverna, d'esperits envejosos que van trobar en la mort del venerable Max l'excusa perfecta per carregar contra l'home que la revista People acaba de considerar, per segona vegada, com l'individu més sexy del món.

I amb la ràbia entrant pels teclats dels ordinadors, els titulars venjatius van començar a circular per internet:

Muere el cerdo de George Clooney” (La Vanguardia.es)

Ha muerto el cerdo de Clooney” (20 Minutos)

Muere el cerdo de Clooney” (Cadena SER)

El cerdo de George” (Montevideo COMM)

Etc, etc, etc.

Mentrestant, a l'altre costat de les redaccions, els col·legues d'Internacional estaven aquest dilluns, i segueixen estant-ho ara, pendents de Xile, on un altre porc, el del general, sembla ser que no es pensa morir.