dimecres, 8 de març del 2006

Catalunya en el país de Schwarzenegger

A la portada del diari La Razón apareix avui el següent titular: Benach “vende” en California la “nación catalana” en compañia del secretario general del PP en Cataluña”. I l'acompanya un subtítol: Recibidos con una “senyera” en el Senado del estado norteamericano.

A les planes interiors, una crònica titulada La “nación catalana” cruza el charco y se reivindica en el país de Schwarzenegger, dona detalls d'aquesta visita oficial realitzada a Califòrnia per una delegació parlamentaria catalana en motiu del 20è aniversari de l'agermanament entre l'estat nord-americà i Catalunya. El cronista subratlla que en el seu discurs, el president del Parlament, Ernest Benach va presentar Catalunya com “la nación con mucha historia” i el català com una llengua que parlen més de 10 milions de persones i la desena més traduïda del món.

Junto a Benach (ERC), viajaron la secretaria primera del Parlament, Anna Miranda (CiU) i el secretario tercero, Rafael Luna (PPC), que debió de escuchar perplejo las peroratas del president tras haber participado hace poco en un acto contra el Estatut, patrocinado por el Foro de Ermua y Convivencia Cívica”, diu La Razón.

El que no explica el diari és que en aquell acte, celebrat el 4 de febrer a Barcelona, Alejo Vidal-Quadras va rebre totes les ovacions, mentre que cada vegada que algú esmentava el nom de Josep Piqué tot eren xiulets. El president del PPC, amb qui Vidal-Quadras manté una guerra oberta, és va buscar una excusa per no assistir a l'acte, mentre que el secretari general, Rafael Luna es va posar dins la boca del llop i va patir en directe la xiulada dels vidalquadristes.

Ara La Razón, un diari que aplaudiria la substitució immediata de Piqué per Vidal-Quadras i l'escombrada de personatges com Francesc Vendrell i Rafael Luna, li ha dedicat a aquest darrer una part de la portada amb la mala intenció de posar-lo en evidencia. I, després de veure's en un lloc tan destacat, al secretari general del PPC no li ha tocat altre remei que fer des de Califòrnia unes declaracions en les quals acusa Benach d'haver pronunciat un discurs “absolutament partidista”.

El misteriós i eteri “tomb catalanista” del PPC té aquestes coses.

Foto: Luna, el primer per l'esquerra, junt a Benach (el segon per la dreta) i Anna Miranda durant la visita al Senat californià. EFE