dimarts, 1 de novembre del 2005

La Leo de Borbó ja té blog

La Infanta Leonor de Borbó (en català Elionor) ha nascut en plena era digital i ja s'ha convertit en blogger. Com que l'afer és prou surrealista i l'autor anònim de la iniciativa té prou sentit de l'humor, la bitàcola "reial"comparteix veïnatge, sense tenir-hi res a veure, amb el Diari de l'Absurd, concretament a la comunitat de blogs de Google, l'arxifamós Blogger. Lluny d'escollir un sistema espanyol de bitàcoles, la Leo "ha optat" per l'americà i, a més, tal vegada per no saber-ne, no ha fet cap canvi a l'html, amb la qual cosa hi apareixen paraules que posaran els pèls de punta als acadèmics de la Llengua Espanyola com ara "Recent post", "Name", "About me", "Archives" etc.

Comença forta la borbona i no sé si detalls com aquests seran ben entesos per els que haurien preferit que el primogènit dels prínceps d'Astúries fos un nen per allò de no haver de tocar la sacrosanta Constitució. La Leo subtitula el "seu" blog com a "Diario de una Infanta llamada a ser Reina de España", o sigui que, com ZP, té clar que en l'accés a la Corona no hi ha d'haver discriminació per sexe.

En tot cas, el seu pare s'ha mostrat prudent i en una llarguíssima declaració plena de subordinades ha dit que "de moment ha nascut una infanta, no una reina".

El PSOE i el PP encara no s'han barallat per aquesta qüestió i sembla ser que estan d'acord en modificar la Constitució perquè els genitals masculins deixin de ser la condició física obligada per tenir dret a la successió. El procés és, però, tan complicat (exigeix entre altres coses la dissolució de les Corts i la celebració d'un referèndum) que caldrà buscar el moment oportú per portar-lo a terme. I en el fons, el que més por fa és que la consulta popular acabi convertint-se en un plebiscit sobre la monarquia.

En tot cas, a la Casa Reial no sembla els preocupin les incerteses del futur i de moment, de la mateixa manera que van comunicar el naixement de la infanta enviant SMS als mòbils dels periodistes, també han registrat els principals dominis d'internet corresponents al nom de la primogènita dels prínceps. Isaías Peral Puebla, cap del Centre de Comunicacions i Informàtica de la Casa Reial figura com a responsable dels dominis 'reinaleonor', 'princesaleonor', 'infantaleonor' 'infanta-leonor', leonorreina', 'leonorprincesa', y 'leonordeborbon' (a les extensions '.com', '.net', '.org', '.biz', i '.info').

Els registres es van fer la matinada de dilluns poc després de ser difós el comunicat oficial sobre el naixement de Leonor. La gestió es va portar a terme a corre-cuita per evitar "segrestaments" de dominis i usos poc "elegants" de determinades adreces, tal i com li va succeir a la Letizia quan es va anunciar el compromís amb en Felip.

Tot i a la rapidesa de la Casa Reial, alguns dominis se li han escapat de les mans. Per exemple, www.princesa-leonor.com l'ha pogut comprar a corre-cuita l'empresa madrilenya Siscomred, dedicada al disseny de planes web i a la gestió de dominis, i ja l'estan subhastant. La mateixa companyia té a la venda www.laprincesaleonor.com i http://www.lainfantaleonor.com.

Pel que fa al domini .es, la Casa Reial ha sol·licitat a l'entitat gestora Red.es el bloqueig de totes les adreces que facin referència a Leonor fins que no es comprovi si el seu propietari exerceix un dret legítim sobre el domini. A la base de dades de Red.es hi ha en aquests moments quatre adreces registrades. Una (www.leonor.es) pertany des del 2003 a una cantant d'Alacant, Leonor Álvarez, especialitzada en pasodobles, bulerias i cançó flamenca, qui amb tot aquest tema de la infanta, es pot acabar fent famosa. Una altra (http://www.leonor.com.es/) correspon a una persona resident a Madrid que s'identifica només com a Daniel i que el dilluns a la matinada la va registrar preveient, és de suposar, que hi podria fer un bon negoci. Igualment a aquelles mateixes hores i amb similars intencions, Francisco Javier Perez López, resident a A Coruña va registrar http://www.leonor.nom.es/ i també www.leonor.org.es.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Durant tot l'embaràs s'ha pogut disfrutar d'aquest blog http://www.gorkalimotxo.net/covadonga/ on ja s'avançava que seria una nena...

Toni Dalmau ha dit...

Aquest blog no el tenia controlat :-)

N'he descobert un altre:

princesaleonor.bitacoras.com

Anònim ha dit...

Sí, he fet el xafarder i hi ha molts leonor acaparats per la casa
real. Si algú vol, però, encara hi ha bastants "elionor", amb
extensións normals (.net, per exemple)
També podriem fer una peli de dibuixos que es digués "La Reina
Leonor", i vendre-la com a continuació de "El Rey Leon".