dijous, 4 de març del 2010

Els braus en El País


El diari El País dedica avui dues planes de la secció de Cultura al debat que ha començat en el Parlament de Catalunya entre taurins i antitaurins. La informació periodística porta per títol “Toros en Cataluña: segundo aviso” i va acompanyada de tres articles d'opinió: el primer es titula “Tiempo de construir” i és de Carlos Abella, el segon “Un abuso arrogante” de Fernando Sabater i el tercer “Golpe a la convivencia”,  escrit pel pintor i gran aficionat a la tauromàquia i a la boxa Eduardo Arroyo. Aquest darrer és el que es mostra més contundent i fins  i tot insultant:

Sólo entiendo la persecución en la cabeza de quien está dispuesto a obligar a un país rico, abierto y cosmopolita como Cataluña a convertirse en un rincón donde reine un ruralismo sospechoso y semifascista. Ojalá no cunda el ejemplo.

Per descomptat que cap dels tres articles és partidari de la supressió dels toros, però segur que en aquesta manca de pluralitat d'un diari que es presenta com a progressista no hi tenen res a veure les curses de braus que cada temporada emet per taquilla Digital +. No us ho sembla?

  • Escolteu al periodista Jordi Barbeta, avui a la tertúlia del matí de RAC1 desmuntant el mite d'"el toro enamorado de la luna" i la bravor hispànica


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Quin tall de veu... encara ric!

Jordi Tudó ha dit...

Bé el comentari del Barbeta. D'aquesta tropa d'El País, no cal esperar-ne res més. Pluralitat informativa, tres artícles de tres a favor dels toros. Sort que són els "progres" espanyols, què deuen dir els altres? bufff, ni pensar-ho.

Salut i sort
www.miradesalvent.blogspot.com