divendres, 8 de febrer del 2008

Cervellots


En el món hi ha gent ben rara i fins i tot n'hi ha de prematurament estranya. En el vídeo de dalt podeu veure una nena nordamericana que és un prodigi en geografia. És diu Lilly i l'agost de l'any passat, quan es van gravar aquestes imatges, tenia només 23 mesos i ja era capaç de localitzar en el mapa 80 països.


Quins seran a partir d'ara els següents passos dels seus orgullosos pares? Fer-li aprendre de memòria la situació dels països sense estat? Explotar la seva imaginació per aconseguir que ubiqui a l'atles mundial països inventats com Daltonia, Hyrule i Mordor? Matricular-la directament a la Facultat de Geografia? Fer que als seus dos anys i mig, l'encantadora criatura sigui promoguda a la direcció del National Geographic?


I parlant de gent estranya aquí sota en teniu un altre: un psicòleg i assessor d'empreses anomenat José Bono -res a veure amb l'exministre de Defensa i futurible president del Congrés- , un personatge que té per afició el càlcul mental. L'home, que ha aparegut aquesta setmana a TV3, és capaç de fer operacions matemàtiques amb més rapidesa que una calculadora convencional.


Un autèntic espectacle que causa vertigen als que encara comptem amb els dits, només sabem fer operacions mínimament complexes amb la calculadora de l'ordinador, mai hem entès perquè serveixen les integrals i, tips de rebre factures, la única relació que volem tenir amb les matemàtiques és la sèrie de televisió "Numb3rs".