dimecres, 20 de setembre del 2006

Què menjarà Popeye?

Posted by Picasa

La FDA, l'organisme dels Estats Units que controla la distribució i consum de fàrmacs i aliments, ha recomanat als nord-americans que no mengin espinacs, ni frescos ni envasats. Amb aquesta mesura s'intenta fer front a la contaminació del vegetal per una bacteria, l'e-coli, que causa greus problemes gastrointestinals i que hauria infectat ja a més d'un centenar de persones a nou estats, provocant fins i tot un mort a Wisconsin.

Els espinacs s'han relacionat sempre amb la fortalesa degut al seu presumpte alt contingut en ferro. Dic presumpte perquè tot plegat forma part de la llegenda provocada per un error absurd. A finals del segle XIX, el científic J. Alexander va fer un estudi sobre la composició mineral de diversos aliments i la seva secretaria es va equivocar a l'hora de transcriure el contingut en ferro dels espinacs, multiplicant la quantitat per deu en posar la coma un espai cap a la dreta. D'aquesta manera, la verdura originaria de Persia i introduïda pers àrabs a Europa, va agafar una fama no merescuda, incrementada encara més a partir del 1929 per l'aparició de Popeye el marí, el personatge de còmic que cada vegada que engoleix una llauna d'espinacs fa córrer cames ajudeu-me als seus enemics.

I la pregunta és evident:

Què menjarà ara el mític Popeye?

Doncs mentre no es resolgui el problema sanitari que provoca cagarines, ho té magre.

Fa un mes, el canal de televisió britànic Boomerang va decidir censurar un parell de capítols de Tom & Jerry, produïts fa més de 50 anys, després que un espectador denunciés que el famós gat Tom apareixia fumant, déu meu!.

Com que els britànics i els nord-americans són cosins germans i com que els Estats Units són una societat poblada per milions d'advocats disposats a presentar denúncies per causes inversemblants (vegis el cas de la cadena Starbucks), no m'estranyaria gens ni mica que en els propers dies algú decidís posar a règim al pobre Popeye, enviant-lo a l'exili amb la seva estimada Olivia, ben lluny dels canals de dibuixos animats.

No fos el cas que el marí forçut pervertís els hàbits alimentaris d'una tendra infància aficionada a menjar de tot menys verdures.


3 comentaris:

Lo Vilot ha dit...

He d'escriure algo sobre lo de la denuncia del paio aquest al veure fumat al "Tom" ...

No és de jutjat de guardia, és de fernopatic.

Es per riure si no fos que ...

Lo Vilot ha dit...

Amb el teu permís, he fet referencia al teu escrit:

http://lovilot.blogspot.com/2006/09/prohibir-io-censurar-tom-jerry.html

Toni Dalmau ha dit...

Cap problema, home. Al contrari! :-)