dimecres, 7 de desembre del 2005

Testicles més grossos, cervell més petit

Segons un estudi portat a terme entre 334 espècies de rat-penats, els individus amb els testicles més grossos tenen sempre el cervell més petit. El treball realitzat per experts de la Universitat de Syracusa, a Nova York, justifica aquesta, diguem-ne disfunció, assegurant que els mascles no tenen prou energia per desenvolupar alhora els dos teixits.

L’equip dirigit pel científic Scott Pitnick sosté que en les espècies de rat-penats en que les femelles són més promíscues, els mascles amb testicles més grossos i cervells més petits són els triomfadors a la cursa per copular. És a dir, són més atractius.

"Com que els cervells grossos són metabòlicament costosos de desenvolupar i de mantenir, els canvis de mida poden anar acompanyats de transformacions compensatòries en altres teixits costosos", afirma l’equip en un article publicat a la revista Proceedings of the Royal Society B: Biological Letters.

En definitiva, els rat-penats mascle es troben en el curiós dilema evolutiu d’haver d’escollir entre el cervell o l’esperma., la intel·ligència o la cardància.

No sé si aquest estudi pot acabar extrapolant-se a l’espècie humana confirmant aquella dita popular segons la qual els homes pensem massa amb l’entrecuix i poc amb el cervell. I si fos així tampoc tinc clar que passaria amb el famós axioma mil vegades repetit pels sexòlegs segons el qual el tamany del paquet no té cap importància.

En tot cas, alguns mitjans com el Portal Paraguayo de Notícias o com el diari xilè La Tercera ja han recollit d’una manera peculiar aquesta notícia científica substituint directament als rat-penats per homes.

Científicos determinan que hombres con testículos grandes tienen menos cerebro”, titula la web paraguaiana.

Científicos concluyen que los hombres con grandes testículos poseen menos cerebro”, assegura per la seva part el diari xilè.

Mentrestant els de Bellaciao.org collonen als de La Tercera afirmant que l’equip autor de l’estudi ha desenvolupat, pels humans, la següent formula:

«Peso del Cerebro (PC) dividido por el Peso de los Testículos (PT) es igual al Coeficiente CT». Este coeficiente, según las pruebas realizadas en diferentes individuos, demostró ser mucho más afinado, para medir la inteligencia y los trastornos del cerebro de los humanos, que las pruebas neurólógicas, psicológicas y psiquiátricas.

"En conocimiento de este estudio científico, - afegeix l’article a Bellaciao.org- los abogados defensores del ex dictador Augusto Pinochet, han interpuesto un recurso de amparo ante la Corte Suprema de Justicia de Chile, pidiendo que a su defendido se le pesen los testículos y el cerebro para establecer el Coeficiente CT.

Por su parte, los abogados querellantes, en conocimiento del colosal tamaño de los testículos del retirado general y su pequeño cerebro, han elevando un «Téngase Presente» a la misma instancia judicial, oponiéndose a lo solicitado por la defensa."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No res, home! La naturalesa, que és molt sàvia, fa per selecció natural que es reprodeixin només els ratpenats més intel·ligents, que són els que no aterren al sòl per tal de no aixafar-se els ous, cosa que fan els més beneits, amb la qual cosa queden estèrils i amb una veu molt fineta. A més, com que dormen penjats de cap avall, si els pesessin més els ous que el cap, dormirien molt incòmodament.

Salut
JordiPG
Interessadíssim pels ous dels ratpenats

Toni Dalmau ha dit...

Això és com l'acudit aquell de l'ocell brasileny que es diu Uiuiui perquè té els ous molt grans i cada vegada que aterra crida "uiuiui". :-DD