dijous, 1 de desembre del 2005

Posem-li el condó a Sant Pere


Un moment dels treballs de col·locació del "condó" a l'obelisc de Buenos Aires. Foto: INFOBAE
Posted by Picasa


En el centre de Buenos Aires, a la confluència entre les avingudes 9 de Julio i Corrientes, s’alça orgullós l’obelisc que commemora el quart Centenari de la primera fundació de la ciutat, a la riba dreta del Rio de la Plata, per Pedro de Mendoza el 2 de juny de 1536.

Avui, Dia Mundial contra la SIDA, aquest monument de 67 metres d’alçada s’ha “vestit” de condó. Una amiga resident a Buenos Aires m’ha avisat per correu electrònic d’aquesta sorprenent iniciativa impulsada per l’emissora Mega i pel govern municipal. Els porteños poden estar orgullosos d’haver creat el preservatiu més llarg del món com a símbol impactant de la campanya contra la SIDA que es porta a terme a la ciutat.

Les xifres mundials sobre la incidència de l’epidèmia, difoses per ONUSIDA, són esfereïdores:

- Número de persones amb el virus VIH/SIDA el 2005: 40,3 milions
- Adults entre 15 i 49 anys: 38 milions
- Nens menors de 15 anys: 2,3 milions
- Dones afectades: 17,5 milions
- Noves infeccions per el virus el 2005: 4,9 milions
- Morts a causa de la SIDA el 2005: 3,1 milions

Repassant les dades geogràfiques d’afectació de la malaltia, sempre apareix l’Àfrica subsahariana al capdavant:

- 25,8 milions de persones portadores del virus
- 3,2 milions infectades el 2005
- 2,4 milions mortes el mateix any

És el còctel mortal format per ingredients tan perillosos com la misèria endèmica del continent, la manca de tractaments antiretrovírics i la pràctica d’un sexe no segur. Societats trencades per la SIDA i milions d’orfes intentant sobreviure en països famolencs que esperen, com la pluja, una ajuda internacional que sempre és insuficient.

Del Vaticà arriba el darrer acudit del Papa : Ratzinger assegura que els programes basats en l’abstinència i la fidelitat marital estan essent eficaços a l’Àfrica per combatre la propagació de la SIDA. No explica a quins indrets del continent s’ha produït aquest miracle ni fa cap referència a la demonització vaticana dels preservatius.

Davant la ceguesa de les autoritats vaticanes, l’experiència de l’obelisc de Buenos Aires s’hauria de traslladar a can Benet XVI. És imprescindible tapar amb un immens condó la cúpula de Sant Pere i impedir, amb aquest cautxú salvador, que l’Església Catòlica segueixi irradiant cap al món dels crèduls la seva ideologia mortal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

T'has quedat a gust?
Avui mateix pots llegir a LV que el 40% de joves espanyols no es posa condo per relacions esporadiques. Que arregles posant un condo al Vatica?
El problema es molt mes complicat. La teva solucio es fins i tot mes simple i inutil que la de l'esglesia: com a minim en teoria la seva funciona (estic d'acord que a la practica no massa, pero comentaris com el teu son demagogia i desviar l'atencio).