dijous, 1 de desembre del 2005

Ximpleries encadenades

Cinc militants de les Joventuts d'ERC , vestits amb granota groga i careta, es van encadenat ahir al matí a les reixes de la façana de la cadena COPE, a Madrid, portant una pancarta amb el lema "Aturem la cadena de l'odi". A l'acte de protesta contra l'emissora dels bisbes també hi van participar els diputats d'ERC Joan Tardà i Joan Puig, aquest darrer famós per haver "ocupat"l'estiu passat a Mallorca la piscina il·legal de Pedro J. Ramírez.

Durant l'acció, que va durar uns minuts, la Policia Nacional va identificar als cinc encadenats, que van estar increpats per alguns ciutadans que passaven pel carrer Alfons XI. Fins aquí la història.

Actes com aquest, a més de fer augmentar la tensió política, són del tot contraproduents ja que donen ales a la COPE per a presentar-se com a víctima dels "socis radicals" de Zapatero. Ahir mateix, un portaveu de l'emissora ja acusava a ERC de portar a terme una "estratègia de la provocació" i d'atacar la llibertat d'expressió, mentre que Zaplana , precisament ell!!, rememorava -sense esmentar-lo- a Brech, advertint que "avui és un mitjà de comunicació i demà pot ser un altre". El portaveu del PP en el Congrés afegia que els joves estaven acompanyats per dos diputats "que donen suport al Govern" i que mantenen "una excel·lent relació" amb l'executiu socialista. Segons Zaplana, el Govern de Zapatero i el PSOE impulsen una "estratègia d'amenaces i insults" dirigida contra els representants de "poders bàsics en democràcia, d'institucions i de mitjans de comunicació".

A la tarda, Rajoy va portar el tema al Congrés presentant l'episodi com "un greu atemptat als drets constitucionals d'un mitjà de comunicació" i reclamant a Zapatero que condemnés els fets. El president socialista va sortir del pas dient que Rajoy havia fet "algunes afirmacions realment exagerades".

Aquest matí, des de la COPE, Jiménez Losantos ha acusat Zapatero de ser el cap polític dels "perdonavides" que ataquen els drets dels ciutadans i es vanagloriava de les mostres de suport rebudes. Entre elles hi ha la del periodista Luís del Olmo, qui, malgrat que sovint s'ha manifestat en contra de l'estil crispador de la COPE, avui ha dedicat l'editorial del seu programa de Punto Radio a condemnar els fets d'ahir:

"En una democràcia no es tanquen diaris, ni emissores, ni cadenes de televisió, excepte si ho dictamina la Justícia. El paperàs dels polítics i dels seus cadells demanant "aturar" el que ells anomenen "la cadena de l'odi" és molt lamentable", ha dit Del Olmo.

Que s'ho facin mirar les JERC i que reflexionin els diputats Joan Tardà i Joan Puig sobre el nivell de ximpleria política que representa convertir en víctimes als qui, programa darrera programa, utilitzen la COPE com a altaveu de la mentida i l'insult enverinant la convivència democràtica. I que analitzin si, quatre dies abans de la manifestació convocada pel PP a Madrid contra l'Estatut, té cap sentit portar a terme escenificacions que contribuiran a la manipulació portada a terme sistemàticament per la dreta política i mediàtica. Que reflexionin.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que els falta una mica de vista, o picardia, als d'ERC. Que ja no estan a la oposició!

Anònim ha dit...

Primer: estic d'acord amb tu que això va ser una ximpleria: a) per l'acte en si, que és ximple; b) perquè en qualsevol batalla, el que mai no s'ha de fer és donar munició a l'enemic; c) perquè no s'ha de fer un màrtir d'un miserable; d) perquè és donar massa importància a un desgraciat ressentit, venal i "chaquetero"; e) perquè en aquest cas la via judicial pot ser molt més efectiva.

Dit això, cal demanar-se com és possible que es titlli de nazis aquests nois que van fer una acció semblant a les que fan els de Greenpeace sense que ningú els acusi de nazisme; cal demanar-se també com caldria qualificar, per exemple, l'atac a la redacció d'El Papus quan manaven els seus, "els bons"; cal demanar-se si aquests nois no tenen dret a expressar-se d'aquesta manera no violenta, per molt que sigui una ximpleria. Més quan des de l'emissora es propaga la mentida, s'insulta la gent d'una part de l'Estat, es difama polítics, es menysprea la manera de pensar d'un poble i es fomenta l'odi entre els ciutadans per raó del seu lloc de naixement, maneres de fer pròpies, aquestes sí, del nazisme.

Quant a les reaccions de la plana major del PP, ni les comento; se'ls podria dir allò tan castís: A palabras necias, oídos sordos.

Salut
JordiPG