dijous, 8 de desembre del 2005

El País i l'honor ofès de Roldán

El País publica avui mig amagada (32 línies, a una columna a peu de plana) una sentència del Jutjat de primera Instància número 49 de Madrid que condemna al diari del Grupo Prisa per intromissió a l’honor de l’exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán.

La sentencia considera que El País va lesionar el dret a la intimitat de Roldán en publicar el 13 de març del 1996 “una informació relativa al desenvolupament de la seva vida sexual a la presó”. La magistrada estableix que el director Jesús Ceberio i l’empresa editora hauran de pagar solidàriament a Roldán la indemnització que sigui fitxada i condemna al diari a difondre la sentència a la mateixa secció i en similars caràcters tipogràfics que els utilitzats en la notícia.

Deixant de banda que l’honor de Roldán ja va quedar força esmicolat fa temps amb la sentència que el condemnava a 31 anys de presó per cinc delictes contra la Hisenda Pública, malversació de cabdals públics, falsedat documental, suborn i estafa , l’exdirector de la Guàrdia Civil encara li ha pogut treure rendibilitat i calers a la seva capacitat per sentir-se ofès. A més de gaudir des del maig d’aquest any d’un règim obert a Saragossa tot i a no haver retornat bona part dels 9,6 milions d’euros desapareguts dels fons de la Benemèrita, Roldán cobrarà ara una indemnització del Grupo Prisa.

Els lectors de la nota que ha sortit avui en El País es deuen haver preguntat què va publicar el diari el 13 de març del 1996 relatiu a la vida sexual de Roldán a la presó. Doncs bé, la notícia, sense signar, portava per títol “Roldán recurre a la inseminación artificial para tener otro hijo” i informava que el famós pres havia sol·licitat a la direcció d’Institucions Penitenciaries un vis a vis per intentar tornar ser pare, recorrent aquesta vegada a la inseminació artificial. També afegia que Roldán tenia en aquell moment dos fills, un de la primera dona i l’altre de la segona.

En definitiva, que per una informació més pròpia de la premsa del cor que d’un diari que és referent de la premsa de qualitat, Polanco i Ceberio hauran de rascar-se la butxaca per satisfer l’honor ofès de Roldán.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No hi ha res com ser un delinqüent de categoria, noi.

Salut