dimarts, 8 de novembre del 2005

Unió canta al PP

Després de passar-se dos dies a Barcelona fustigant la reforma de l’Estatut, els polítics conservadors catalans, espanyols i europeus assistents a la reunió interparlamentària del PP, van cloure divendres la trobada amb un sopar amb cava i cantada d’havaneres. El tema no seria gaire sorprenent si no fos per un detall: Rajoy, Piqué i un grup de parlamentaris catalans van acabar cantant "El meu avi", allò de “Visca Catalunyaaaa, visca el catalààààà”, dirigits ni més ni menys que per un senador i parlamentari d’Unió Democràtica: Jordi Casas.

El polític sabadellenc va arribar a les postres acompanyat per la resta dels membres del seu grup d’havaneres, Mariners de Riera. Sembla ser que l’havien convidat alguns amics seus senadors del PP i, per sorpresa, es va trobar amb els tres pesos pesants i pesats de la direcció conservadora: Rajoy, Acebes i Zaplana.

Malgrat que després de les intervencions de Duran Lleida i de Mas en el recent debat del Congrés sobre la reforma de l’Estatut, el PP i CiU no tenen, com si diguéssim, unes relacions, excel·lents, Casas i el seu grup no van dubtar en alegrar el fi de festa dels populars. Això si, el senador democratacristià va demanar que no li fessin fotos, una petició que va desobeir Acebes immortalitzant l’acte amb la càmara del seu telèfon mòbil.

Jordi Casas, que segons el seu currículum oficial del Parlament, col·labora en diverses emissores de ràdio, entre elles la COPE, i que recentment va presentar a la cambra alta una proposta de veto contra la llei del matrimoni homosexual, va oferir amb el seu grup un ampli repertori d’havaneres.

Enmig d’un ambient eufòric caldejat pel cava i per "La bella Lola", la cantada va finalitzar amb el clàssic del clàssics: "El meu avi". Casas va posar com a condició per cantar-la que si afegís Piqué i el líder català del PP va acceptar el repte deixant clar que, malgrat que a la cançó s’ac"usa als americans d’haver esfondrat "El Català", ell no és “antiamericà”. Per la seva part, el diputat al Congrés Jorge Moragas va recordar que els mariners d’aquest vaixell en realitat morien per Espanya. Aclarits els dubtes, fins i tot Rajoy, que no parla català ni a la intimitat, es va apuntar al cor amb Dolors Montserrat, Alicia Sánchez Camacho, Francesc Vendrell, Dolors Nadal, Rafael Luna i en Jorge Moragas, mentre que Acebes i Zaplana van decidir no fer el ridícul.

Com que tots plegats s’ho van passar molt bé, des d’aquí proposem que la propera vegada convidin colles castelleres. Amb una mica de sort, una vegada situats al mig de la pinya, Rajoy, Acebes, Zaplana i Piqué s’hi podrien trobar castellers il·lustres com Josep-Lluís Carod-Rovira, Ernest Benach i Josep Bargalló, i intentar encetar tots plegats el principi d’una gran i impossible amistat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una de dues, o és cert que la música amansa les feres o es pensaven
que cantaven en anglès...