dilluns, 7 de novembre del 2005

"Al Barça, llenya!" i la política-ficció


Esperanza Aguirre rebent una pilota signada pels jugadors del Getafe. Foto: EFE Posted by Picasa

Divendres. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre inaugura la ciutat esportiva del Getafe i dona una ordre taxativa als jugadors d’aquest equip: “Al Barça, llenya!”. “El Getafe -afegeix- no és només de la gent de Madrid, sinó que cau bé a tota Espanya”. Tot normal.

Diumenge. 1-3 a favor del Barça. Els jugadors del Getafe es veuen incapaços de complir la directriu d’Aguirre. Eto’o marca un gol el primer minut i un grup de seguidors del Getafe l’ insulten amb crits racistes. Acabat el partit, Laporta declara que el Barça ha estat molt ben rebut en aquest camp i el president del Getafe, Ángel Torres assegura que l’afecció s’ha portat bé. Tot normal.

Futur més o menys immediat. Maragall surt al balcó de la Generalitat i dona una ordre als jugadors del Barça: “Al Madrid, llenya”. I afegeix: “El Barça no és només de la gent de Barcelona, sinó que cau bé a tots els catalans”.

Immediatament, a Catalunya es parla de “maragallada” i els pericos es senten ofesos. A Madrid s’acusa al president d’atiar la violència, d’incitar el secessionisme i de vulnerar el consens de la Transició. El PP convoca una concentració davant el Santiago Bernabeu, els bisbes s’hi afegeixen vestits de blanc i els representants de la CONCAPA, el de l’AVT , els del Foro de Ermua i els de la FAES s’hi presenten de negre. La COPE brama més que mai i algú mobilitza contra el tripartit, contra el Barça i contra Zapatero la misteriosa xarxa de comitès esportius i el Tribunal Constitucional. Tot normal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni:

Normalment m'agafo amb conya aquests tipus de "provocacions" .. però, ves per on, aquest cop, si fos president de la Generealitat, si que diria algo semblant ... amb conya, sorna i ironia ... fent servir les mateixes paraules .... que coi, si els toquen .. toquem-los !!.

Es com aquell acudit ... cadascu agafant-se els dallonses ... a veure qui apreta mes ... :-))

Potser ja n'hi ha prou de mostrar l'altra galta, això que ho facin a la COPE que per això son ultra-catolics.

Pere Castells de l'Internauta

Anònim ha dit...

Noi, no sé si fas política-ficció, perquè ho trobo tan versemblant, això que has confegit; no sé, com si ja ho haguéssim viscut, però amb uns altres motius... Ara, no cal que et possis pedres al fetge; ja saps que en castellà es diu que "todo es según el color del cristal con que se mira", i de la senyora Aguirre y Gil de Biedma ja sabem quin és el color que duu a les ulleres mentals.

Però de moment, i tot esperant tenir més motius per tornar-li unes quantes de més importants, podríem fer la conyeta que tan de moda està: "Al Barça, leña". "Pos va a ser que no."

Salut