dijous, 10 de novembre del 2005

Faluja o les armes que tenien ells


Acudit d'en JAP publicat avui en El Punt. Posted by Picasa

La RAI ha emès un reportatge segons el qual l'exercit dels Estats Units va utilitzar, ara fa un any, productes químics en el bombardeig de la ciutat iraquiana de Faluja. Concretament, segons els testimonis recollits per la cadena pública italiana, s'hauria fet servir fòsfor blanc, considerat tècnicament com una arma incendiaria, i una variant del napalm, identificat com a MK77.

La Convenció de Ginebra del 1980, que prohibeix l'ús d'aquests tipus d'armament contra objectius civils, no va ser signada pels Estats Units. Tot i això, l'exercit nord-americà va assegurar l'any 2001 que havia destruït les seves darreres reserves de napalm.

Símbol de l'horror al Vietnam, el napalm va ser inventat l'any 1942 per experts de la Universitat de Harvard i és una barreja de nafta, poliestiré i benzol. Sembla ser que per ell mateix no pot cremar, per la qual cosa a Vietnam s'utilitzava barrejat amb fòsfor blanc que, curiosament, és el producte que també s'ha fet servir a Faluja.

El reportatge de la RAI inclou declaracions de l'ex-marine Jeff Englehart, un dels militars que van participar a l'operació de Faluja i autor del blog Fight to survive. Englehart confirma que a l'assalt final es va llançar fòsfor blanc, causant nombroses víctimes civils: "Vaig veure els cossos calcinats de dones i nens. El fòsfor esclata en forma de núvol i ningú que es troba en un radi de 150 metres pot salvar-se".

Segons el Pentàgon, a Faluja van morir 1.600 combatents enemics i 51 soldats nord-americans. Res es sap oficialment sobre les víctimes civils. L'únic recompte l'han donat el periodistes que acompanyaven a les tropes dels Estats Units i algunes ONG, segons les quals a l'operació van resultar morts com a mínim 800 civils.

En resum, Bush, Blair i Aznar tenien raó quan deien que a Iraq hi havia armes que podien matar massivament. El que no van dir mai és que les tenien ells.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni:

Dons si, tens tota la raó .... i per molt que pensi no trobo com qualificar aquesta gent ... dic gent? ... ni d'animals els puc qualificar per respecte a la fauna ...

He "intentat" veure el vídeo .. el teu enllaç amb la RAI ... no he pogut ... he començat però ... :-((

No cal que digui que els assassinats a periodistes tenien com rera fons el que no puguin informar del que passava (això tothom ho sap) .... no s'entén que qui ha d'informar dels èxits de la campanya no ho pugui fer ... no s'entén ... o si, es evident ...

Vivim en un mon que fa vergonya .... a un president americà li van muntar un "pollastre" per una mentida de faldilles i vestits ... aquest tres ha mentit i han matat ... en son responsables ... no es pot fer res?

... alguns americans encara es pregunten perque els hi tenen odi el mon àrab (i molts d'altres) ... no ho saben? ... no, no ho saben, els hi expliquen i ho neguen tot ... aquí passa el mateix ... alguns, per rentar-se les mans, encara estan buscant relació entre el 11-M i ETA .... molt trist i indignant ..... coi, que ens prenen i ens tracten de rucs ... ens ho diuen a la cara !!

L'altre dia vaig veure un impresentable que a la pregunta de que li semblava va contestar que pitjor era Sadam ... que si, que era dolent (ningu mai ho ha negat), però i aquest Bush i familia? Eiii, que estem parlant de la referència democràtica mundial, del mirall on tots ens hem de fixar. No estem parlant dels desgraciats de aquell país 3er-mundista, no, no estem parlant d'un país on hi ha dictadura i no es respecten els drets humans, estem parlant de EEUU ... Que no en salvin ... prefereixo ser un pecador.

En fi, espero que sigui el començament del final del imperi ....

P.D.: I de les presons "llogades" al altres paisos on es tortura, que? .... que no diguin que no es tortura, sinó perquè hi son? ... per fer festes? ... es que son .... una vergonya .. ho sento pel poble americà ... però alguna responsabilitat també tenen, com nosaltres amb els nostres ... "cada palo que aguante su vela", diuen. Potser que es passin entre ells els enllaços, que sàpiguen el que fan el seu exercit amb nom de la seva bandera ...

Ara no mes queda que el seu germà, aquell mal comercial de Florida que ens volia vendre no se que, es presenti i guanyi les properes eleccions ... no mes queda això.

Pere Castells (de L'Internauta)

Anònim ha dit...

De tot el reportatge de RaiNews24 el que més em va impressionar, fins i tot més que els cossos carbonitzats amb cares que semblaven del aquelarre de Goya (amb vestits intactes, això si) va ser al final quan varen ensenyar els cossos dels torturats.
No sols era que tenien enormes morats, es que tenien unes taques negres que vaig pensar que era perque els havien cremat amb cigars puros, però que el periodista va explicar que eren forats fets amb taladradora. Veien que estaven posats a llocs a on hi ha a sota os vaig sentir esgarrifança.