divendres, 23 de març del 2012

Cangueli blanc


El Barça ja té el Madrid a "només" a sis punts. Un nou empat dels blancs, aquesta vegada amb el Vila-real,  i quatre expulsats: Sergio Ramos, Özil, Mourinho i el preparador físic Rui Faria. En Cristiano surt del camp i exclama: “¡Robar, solo robar!”. En Pepe s'apropa a l'arbitre per dir-li: “¡Vaya atraco, hijo de puta!”. En Mourinho es nega a comparèixer a la roda de premsa i ves a saber quan tornarà a donar la cara davant els periodistes. 

Els del Madrid són mals perdedors i ara també mals empatadors. Volen exhibir historial de club senyor però els manca l'elegància que té el Barça de Guardiola, un equip també condemnat a guanyar sí o sí com el de Mourinho.

Atenció al factor psicològic. Els blancs han arribat a una situació en la qual  qualsevol empassegada  els treu de polleguera. En aquest estat mental paupèrrim segur que hi tenen molt a veure les maneres de fer de Mourinho i el pas decidit del Barça. Si no aconsegueixen vèncer aquest cangueli nerviós, la lliga, que fins fa pocs dies tenien del tot a la butxaca, se'ls podria acabar escapant de les mans. És difícil que passi però no del tot impossible. Per més que Guardiola s'entesti a dir el contrari.

Al Comitè de Competició, aquest organisme que es guia amb un brúixola imprecisa, li toca sancionar el comportament hooligan dels blancs. Pepe, per exemple,  podria ser suspès entre quatre i dotze partits si li apliquen l'article 94 del Codi Disciplinari: “Insultar, ofendre  o dirigir-se al àrbitre principal, assistents, quart àrbitre, directius o autoritats esportives”. A Madrid, però, ahir ja es parlava d'un càstig més suau d'un parell de partits en aplicació de l'article 117: "Dirigir-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes de menyspreu o de desconsideració sempre que l'acció no constitueixi falta més greu, es sancionarà amb suspensió de dos o tres partits o per temps de fins un mes”. Com que el comitè s'ha de pronunciar també sobre el blaugrana Dani Alves, serà interessant veure si valora de la mateixa manera dir-li a l'àrbitre “hijo de puta” o “lo tuyo es increible”, l'expressió que va utilitzar el blaugrana desprès de ser expulsat en el partit contra el Granada. Què tindrà més pes: un insult clar i rotund o una desconsideració cap a l'arbitre?. Necessitarà el Comitè de Competició l'assessorament de la Real Academia Española de la Lengua?

Si Alves rep la mateixa sanció que Pepe, pot passar que la propera vegada, perdut per perdut, el lateral brasiler del Barça opti per recordar-se de la senyora mare de l'àrbitre i hi afegeixi en el mateix paquet les honorables progenitores dels membres del Comitè de Competició. Amb contundència i amb l'estil Pepe.

La solució, avui a primera hora de la tarda.

Foto: Sergio Ramos protesta sobre la gespa del Madrigal. / EFE