dimecres, 9 de febrer del 2011

“Recuperem Barcelona”


El PP repartirà els propers dies a Barcelona un díptic en el qual l'alcaldable popular Alberto Fernández Díaz planteja la següent pregunta: “Encara creus que no existeix la sociovergència?”.

La propaganda recorda als electors diferents episodis en els quals el PSC i CiU s'han donat la ma: la convocatòria de la consulta de la Diagonal, l'ordenança de civisme, el pla de Laporta per la reordenació del Miniestadi...

També compara els logos electorals de campanyes on les dues formacions polítiques van emprar l'emoticona del somriure.

Fins aquí poc a dir: és lògic que Fernández Díaz es senti menys còmode ara que no pas a l'època en la qual, amb el PP governant sense majoria absoluta a Madrid i per allò del peix al cove,  tot eren flors i violes entre Aznar i Pujol.

El que ja no s'explica tant és un dels eslògans que apareix en el díptic:

Recuperem Barcelona

Per recuperar una cosa, abans s'ha d'haver tingut i, que jo recordi, el Partit Popular mai ha controlat Barcelona. Al menys durant la democràcia. Clar que si es refereixen a més enrere, tal vegada -prietas las filas- li hauríem de preguntar tant a Fraga Iribarne com també als personatges que un dia molt llunyà van entrar triomfalment per la Diagonal i que conformen el vell substrat ideològic d'allò que amb el temps esdevindria  l'actual PP.