dimecres, 12 de maig del 2010

Sanitat reial i sanitat real

 
El rei Joan Carles ha sortit sa i estalvi de l'Hospital Clínic de Barcelona on va ser sotmès dissabte a l'extirpació d'un nòdul del pulmó. Els monàrquics noctàmbuls han pogut doncs respirar tranquils desprès de l'esglai patit dimarts a la matinada quan a l'informatiu del Canal 24 Horas de TVE parlaven de l'operació quirúrgica i es va poder escoltar el següent:

La segunda autopsia descarta el cáncer...

Autòpsia?

Examinació post morten d'un ésser viu i coronat?

La biòpsia -aquesta sí- ha deixar clar que el rei no patia cap tumor maligne i per això l'equip mèdic l'ha pogut donar l'alta sense allargar l'estada a la planta privada del centre que gestiona Barnaclínic, una empresa vinculada a l'hospital i que ofereix els seus serveis a pacients no finançats pel Sistema Públic de Salut. És a dir que passant per caixa s'aconsegueix un paquet sanitari que aplega el millor de la sanitat pública i de la privada: l'atenció mèdica del Clínic -considerada a nivell tècnic com una de les més bones de l'estat- i una àrea d'hospitalització amb habitacions individuals de màxim confort (bany privat, llit per l'acompanyant, mobiliari ergonòmic, control individual de temperatura, taula de treball pel pacient, televisió, accés a internet...

La Casa Reial, faltaria més, ja ha dit que es farà càrrec de les despeses (amb el sou, és d'imaginar, que paguem entre tots) i Joan Carles ha sortit de la planta privada del Clínic cantant les excel·lències de la sanitat pública, que, com tothom sap,  té coses bones i altres pitjors.

Com que és evident que no ho ha pogut experimentar, algú hauria d'explicar al monarca el significat de conceptes com “llistes d'espera”, “manca de personal sanitari”, "col·lapses d'urgències", “habitacions compartides” etc, etc.

Més que res perquè el rei baixi del núvol de Barnaclínic i toqui de peus a terra.


Foto: El rei, ahir a la tarda, a la sortida de l'Hospital Clínic. / Efe

1 comentari:

onix ha dit...

JA ES PENDRENS PER TONTOS QUE ENS VULGUIN FER CREURE QUE EL REI A ESTAT TRACTAT COM UN TREBALLADOR NORMAL,O SIGUI UNA PERSONA QUE ARRIBA A CASA CANSAT DE LA FEINA I QUE PER OPERAR-SE TE QUE FER CUA, TENIR HABITACIÓ COMPARTIDA ETC.