dijous, 10 de juliol del 2008

La caverna i la dona del temps


La Mònica López, fins fa uns dies popular meteoròloga de TV3, no ha tingut gairebé temps de prendre possessió del càrrec de cap del servei de meteorologia de Televisió Espanyola que ja li caigut un xàfec al damunt per jova, per guapa i per catalana. Des del cel de paper de la caverna mediàtica, l'inefable Antonio Burgos ha exercit de déu Júpiter i li ha llançat una tamborinada farcida de trons i llampecs.


L'article del periodista i escriptor sevillà de l'ABC porta per títol “El hombre del tiempo, una señora” i pretén sortir en defensa del també sevillà José Antonio Maldonado, el conegut meteoròleg que als seus 65 anys s'ha retirat de TVE acollint-se al polèmic pla de prejubilacions aplicat per l'ens públic.


I com que la millor defensa és un atac, acaba pagant els plats trencats la substituta de Maldonado, Mònica López, a qui van dirigits fragments tan amables com els següents:


El hombre del tiempo de TVE será una señora. Y las gracias hemos de dar al cielo porque no sea un travestón, que se lleva más todavía y es más igualitario y progre. (...). A Maldonado lo sustituye una Sorayita, una Leire, una Bibiana, una señora joven, que es la moda: Mónica López, de 22 años, que tiene de Meteorología la misma idea que usted y que yo, pero que viene de un sitio de donde ni usted ni yo procedemos, de la TV3 Catalana, más bien Montillana.(...). Y poner a niñas jóvenes, monas y resultonas, aunque tengan un curriculum como el de Leire Pajín o Bibiana Aido, que quepa en un papel de fumar, y sólo hayan sido becarias de una caja de ahorros e hijas de papá. Que en la izquierda también hay hijas de papá, y a Bibiana me remito: hija de un papá del poderoso clan de Alcalá de los Gazules, qué pedazo de padre, hija... (...). Quiero resaltar con todo esto que cuando Maldonado hablaba de las isobaras sabía lo que se decía. Avalaban sus palabras no sólo las predicciones del Servicio Meteorológico Nacional, ahora Agencia Estatal de Meteorología, que mosquea menos a los separatistas catalanes y vascongados, porque ya no es Nacional de España, sino del Estado Español, toma ya. Las palabras de Maldonado estaban avaladas, aparte de las predicciones, por su licenciatura en Físicas, que también tiene la Sorayita que lo sustituye, pero sin su experiencia de trienios (...). Los veintidós años de la nueva Niña del Tiempo valen más que todos los quinquenios de experiencia del Hombre del Tiempo (...). Lo que me inquieta es saber qué se va a afeitar la Niña del Tiempo cuando se apueste el bigote a que mañana no llueve, y diluvie. Como no sean los rizados bigotes del ya me entiendes...


Al seus 65 anys i com si tingués por que el virus TVE s'estengui a l'ABC, Antonio Burgos utilitza Maldonado en defensa pròpia i acaba construint un elogi de l'edat i de l'experiència imaginant-se a Mònica López com una lolita crescudeta de 22 anys acabada de sortir de la facultat. En realitat en té 33, es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona el 1997 (especialitat Física de la Terra i el Cosmos) i des d'aquell mateix moment ha treballat de meteoròloga a la televisió (Vía Digital, Canal Satélite Digital i TV3).


Per a tant, els coneixements i l'experiència de Mònica López són més consistents que el paper de fumar amb el que Antonio Burgos construeix els seus articles. La mateixa ignorància i actitud casposa i masclista que ja va mostrar recentment titllant a la ministra Carme Chacón d'”animal de compañia” i de membre del “Batallón de Modistillas” de ZP. Res de nou.



Foto: López i Maldonado escenificant el relleu. / TVE

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Haha, impresionant.
És increïble les perles que es troben en aquests mitjans, e.

En fi, hi ha gent per tot.

Per cert, algunes perles al wikiquote.

Roi ha dit...

Quin fàstic d'home. A més, mal informat. Demanarà disculpes?

Toni Dalmau ha dit...

Si t'hi fitxes Roi, tota aquesta gent no en demana mai de disculpes. Repeteixen una mentida mil vegades per construir-ne una "veritat" (aplicant el mètode de propaganda de Goebbels)i van tirant endavant encara que algun jutge digui el contrari.

Són parits així...