dimecres, 5 d’octubre del 2011

Els "clics" a l'atur

En el món de Playmobil hi ha tota mena de recreacions disponibles: la caserna dels bombers, l'hospital, el col·legi, la clínica veterinària, el zoològic, els vehicles de transport, la botiga de flors, la casa urbana, la granja, la comissaria de policia i fins i tot una banda de lladregots de joies.

Les joguines reprodueixen sovint la realitat i per això, veient la magnitud del desastre econòmic, que dibuixa amb línia vermella descendent un avui millor que el demà, no ens ha d'estranyar -com ja ha avançat amb to irònic El Mundo Today- que el Playmobil de moda per les properes festes nadalenques  pugui ser una munió de figuretes de plàstic -més de quatre milions de clics- fent cua davant una oficina de treball.

Això sense oblidar altres recreacions possibles com la protagonitzada pels indignats amb els bancs, pels propietaris desnonats per l'impagament d'hipoteques, pels emprenyats amb els especuladors i amb els polítics, pels mosquejats amb la congelació de sous, pels cabrejats amb les retallades de l'estat del benestar o fins i tot pels catalans ofegats per l'espoli fiscal. Serà una bona manera amb la qual els nens i les nenes, tot jugant innocentment amb els clics, aprendran a  fer front a les incerteses del futur. Temps al temps...



Foto: El Playmobil dedicat als aturats. / El Mundo Today


2 comentaris:

Adrià ha dit...

Un altre que ha picat amb una notícia publicada a @ElMundoToday ? :-)

Toni Dalmau ha dit...

No Adrià. He intentat continuar el to irònic de la "noticia" d'El Mundo Today. Tal vegada en el text no queda prou clar i ho hauré de puntualitzar d'alguna manera, no sigui que algú vagi a la botiga a demanar un Playmobil d'aturats ;-)