dimecres, 15 de juny del 2011

Un dia trist i indignant


Es veia a venir. Ja fa uns dies que les picabaralles internes havien posat en evidència que als indignats se'ls ha escapat de les mans el seu propi moviment assembleari.  I els fets d'avui en el Parlament n'han estat la constatació.

Hi ha raons objectives per la indignació davant la democràcia de baix perfil  i la dictadura internacional de les finances i l'especulació que patim, però la violència d'alguns manifestants contra els representants elegits pel poble deslegitima les justes reivindicacions. La X marcada amb sprai a la gavardina de l'exconsellera Tura, la pintura en el coll de l'exdirector general d'Interior i diputat d'ICV-EUiA, Joan Boada, el cop de pedra rebut per l'exministre de Treball i diputat del PSC Celestino Corbacho o les empentes i escridassades patides per l'exconseller d'Ensenyament Ernest Maragall i l'exconsellera de Salut, Marina Geli són alguna cosa més que vergonyoses agressions.

Pot haver estat cosa de pocs, però avui els indignats, deixant de ser pacífics, substituint la paraula per la violència, agredint fins i tot a aquells que volien votar contra les retallades socials, a més de carregar de raons a l'expeditiu conseller Puig, han  perdut una important batalla. La de l'opinió pública. La del carrer que veia en ells un altaveu d'allò que preocupa a tanta i tanta gent. Avui és un dia trist. Un dia perquè tant els indignats com els polítics reflexionin.


Foto 1: Herrera i Camats entrant, custodiats pels Mossos, al Parc de la Ciutadella. / Europa Press

Foto 2: Diversos diputats (Joan Laporta, Ramon Espadaler, Oriol Pujol) dins de la furgoneta dels Mossos d'Esquadra que els ha traslladat davant de la porta del Zoo per poder accedir al Parlament. / EFE

2 comentaris:

... ha dit...

Jo no estic en contra d'algunes actituds de la manifestació d'avui davant del Parlament, perquè si han estat violentes, però jo crec que coses tan visibles com el fet que algunes pensions de persones grans no arribin als 500€ també és violència, l'actitud passiva de la classe política davant milers de persones manifestant-se pacíficament durant un mes a les places de tot l'estat també és violència, el desnonament per l'impossibilitat de pagament d'una hipoteca desorbitada també és violència, la vulneració d'alguns drets bàsics i fonamentals de les persones com l'habitatge o el treball també és violència, donar suports a entitats financeres mentre es fan retallades socials també és violència, la higienització de F.Puig és la màxima expressió de la violència i ni ha dimitit.

No sé... avui he sentit massa vegades que els Indignats han perdut la raó en utilitzar la violència... doncs jo penso que la majoria d'Indignats no han estat violents i que als polítics se'ls està perdonant molt més i utilitzen molt més sovint la violència!

I per acabar de rematar el dia, arribo a casa i em trobo això: http://www.youtube.com/watch?v=YcmvzRvsf8g

Toni Dalmau ha dit...

Abdega: estic totalment d'acord amb tu en que hi ha raons objectives per la indignació.

Fa uns dies, quan els fets de plaça Catalunya, vaig opinar a favor dels indignats i contra la manera de fer del conseller Puig:

Felip Puig i el bat de beisbol

http://absurddiari.blogspot.com/2011/05/felip-puig-i-el-bat-de-beisbol.html

Avui però era impossible fer-ho. Quan convoques un acte massiu de protesta t'has de responsabilitzar del que pugui passar i si la convocatòria és pacífica, com ho era aquesta, hi ha d'haver un servei d'ordre que aturi als violents.

El moviment 15-M està carregat de raons i segur que bona part de la gent que hi participa activament és pacífica i creu en la força de la paraula, però avui, defugint les seves responsabilitats i permetent que s'ataquessin i insultessin als representants del poble, als treballadors del Parlament i del zoològic i als periodistes, l'han cagat i molt.

Crec que la batalla del carrer la tenen perduda i amb aquest error han donat munició al Poder.

Veient com els violents agredien als parlamentaris, en Felip Puig s'hi ha ben fregat les mans.

Pel que fa al vídeo, fa unes hores he tingut ocasió de veure'l. És possible que siguin mossos camuflats (aquesta és una pràctica habitual per identificar i detenir a violents) però en cap moment es pot contemplar que siguin ells els que provoquen els incidents. Ho diuen els subtítols però no hi ha les imatges que ho demostrin.