dimecres, 29 d’abril del 2009

Amb en Berlusconi a Ikea


Primer va aconsellar als afectats pel terratrèmol dels Abruços que es prenguessin la seva tràgica situació com “un cap de setmana de càmping” i ara els ha recomanat que, per sortir del pas, es comprin els mobles a Ikea:

"Queden encara llocs als hotels i en 1.500 apartaments. Aneu duent amb vosaltres els mobles. N'hi ha prou amb anar a Ikea i amb pocs diners es pot moblar una casa”, ha afirmat el primer ministre italià Silvio Berlusconi durant una visita a la zona destruïda pel sisme.

És a dir que després de voler convertir a les víctimes sense sostre en campistes (si us plau per força), ara Il Cavalieri desitja que s'autoinfringeixin sessions de bricolatge muntant mecanos de fusta sueca.

Clar que tractant-se d'en Berlusconi no se'n pot fer gaire cas. El discurs sobre els mobles d'Ikea l'ha perpetrat durant un dels actes commemoratius de l'alliberament d'Itàlia del feixisme el 1945, quan, paradoxalment, ell mateix acaba de pactar amb els postfeixistes de Gianfranco Fini per continuar governant els destins del país des de la nova formació Poble de la Llibertat (PDL).

Quin panorama!

La paraula llibertat segrestada pel populisme de dretes, els afectats pel terratrèmol convertits en clients d' Ikea i l'esquerra sense un trist tornavís i un grapat de cargols per ajuntar els seus trossets mentre Berlusconi i els hereus reciclats de Mussolini segueixen en el poder in secula seculorum. Amén.


Foto: Un moment de la darrera visita de Berlusconi a la zona afectada pel terratrèmol. / AFP