diumenge, 1 de març del 2009

Rubianes


L'eufemística “llarga malaltia” va entrar fa temps en escena embolcallada de fum de tabac i avui ha obligat a baixar el teló. El càncer de pulmó s'ha emportat Pepe Rubianes el dia de les eleccions a Galícia, aquella terra que el va veure néixer i que històricament ha estat tan castigada pel caciquisme. Quan a Rubianes se li escalfava la boca i enviava Espanya a prendre pel sac, ho feia pensant precisament en aquella Espanya rònega i eterna, aquell vell latifundi de cacics que té poc a veure amb l'Espanya plural que, d'existir, existeix, però que a vegades costa d'albirar entre tanta bandera i tanta pàtria.

Encara té un pes considerable la grande y libre i per això entra dins la lògica que, en el seu moment, molts no sabessin o volguessin entendre l'estripada provocadora de Rubianes a TV3.

Ara, en algun escenari de ves saber quina galàxia, els esclats de riure acompanyen un nou monòleg d'aquest còmic extrem, polèmic i de verb enverinat, d'aquest artista que sempre ha odiat l'humor blanc. I també allà, algú es sentirà ofès. Perquè aquesta era l'essència del seu espectacle. La d'enfotre's de tot, saltant-se i destrossant la barrera d'allò políticament correcte per intentar comunicar amb humor corrosiu la seva veritat.

Encara que fos posant un misto a la pólvora.



  • L'estripada de Rubianes en el programa El Club de TV3:




Foto: Pepe Rubianes actuant al XI Festival de Teatre Còmic Ple de Riure d'El Masnou. / Xavi Cardona

3 comentaris:

lluisdetaradell ha dit...

I quina opinió d'Espanya ha de tenir aquell que es troba lluny del seu país, perquè els cacics de sempre van expulsar els seus pares?
Quina opinió d'Espanya ha de tenir aquell que mama les restes dels doblers que cauen de les butxaques de l'Espanya sempiterna?

Més enllà de polèmiques, hi ha Rubianes, l'home.

Anònim ha dit...

Tots els Catalans sempre el recordarem, si estaves de mal humor sempre et treia un somriure...

Anònim ha dit...

Els que hem conegut amb en "Pepe" li agraim els moments compartits.
Ara es dira lo bona persona que era i els ajuts que ha fet a molta gent.
El trobarem a faltar