dimarts, 17 de març del 2009

Artur "Sòcrates" Mas


La Vanguardia és un gran diari i una bona font de coneixements, fins el punt que Sòcrates s'ha colat a l'edició digital amb el seu “Només sé que no sé res”. La famosa frase que el filòsof grec emprava davant els seus interlocutors per fingir ignorància i agafar-los així amb la guàrdia baixada fent-los obrir els ulls davant els seus errors, encara apareix inclosa entre les propostes d'Artur Mas per fer front a la crisi econòmica.

En tot cas, ni el líder convergent és Sòcrates ni tampoc es tracta d'una broma interna de La Vanguardia. Anant a la plana 12 de l'edició en paper d'avui es pot veure que aquest “Sólo sé que no sé nada” és el títol d'un article d'opinió d'Alfred Rexach que acompanya la notícia sobre l'acte públic protagonitzat per Artur Mas i que, per aquells misteris de la informàtica, al fer el traspàs a l'edició digital, ha acabat formant part del pla màgic convergent per sortir de la crisi en un tres i no res.

El fotut del cas és que aquest “Només sé que no sé res” és segurament la conclusió a la que han arribat molts economistes i polítics a l'hora d'analitzar l'actual terrabastall econòmic i trobar-ne les possibles sortides. Un full en blanc sense respostes que no té cap semblança amb la ironia i el fingiment socràtic.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les solucions a la crisi no només són un no sé que no sé res... A mi em recorden al final de Burn after reading, un film tancat amb una frase similar a aquesta: No volveremos a hacerlo, aunque no sé que coño hemos hecho. Això si que és filosofia! xD