dimecres, 9 d’abril del 2008

Mòbils per a gegants



Dom Joly és un còmic nascut a Beirut que s'ha fet famós amb les seves divertides aparicions en el "Trigger Happy TV", un programa del Channel 4 britànic dedicat a gravar amb càmera oculta les reaccions de la gent davant situacions insòlites.

En un dels episodis més celebrats (veieu el vídeo) , Joly respon a crits les trucades rebudes en un telèfon gegant que carrega al damunt i ho fa a indrets on normalment no hi ha soroll com una sala d'exposicions, un bucòlic passeig en barca, el concert d'un grup coral, una biblioteca i fins i tot uns lavabos públics.

Inspirat per la idea del còmic, un dissenyador xinès de la ciutat de Songyuan, anomenat Yuan Tan ha creat un "mòbil" que pesa 22 quilograms i té unes mides que trenquen tots els estàndards de la indústria de la telefonia: 92 centímetres d'alçada per 30 d'amplada. Es tracta d'una replica del Nokia 6670 i, a més de poder fer i rebre trucades, l'artefacte ofereix quasi totes les funcions de l'aparell original des de navegar per internet fins a fer fotografies. L'única cosa que li manca és l'opció de vibració i tampoc compta encara amb bateria, per la qual cosa, per poder funcionar, ha d'estar endollat a la corrent, un factor que, junt al seu tamany, converteix encara en més absurda la creació d'aquest xinès.

Tot i això no és el mòbil més gran del món ja que el rècord Guinness el té des del setembre del 2007 un aparell dissenyat a Sud-àfrica per tècnics del MTN Sciencentre i de Sony Ericsson. L'artefacte té unes mides de 2.50 x 1.14 x 0.49 metres i és una rèplica a escala gegantina del Sony Ericsson W810i. Compta fins i tot amb walkman, amb jocs i permet enviar SMS i missatges multimèdia.

Ni al web del MTN Sciencentre ni al del Record Guinness hi consta el pes d'aquest “mòbil”, però ben segur que no és el més indicat per portar-lo a la butxaca o a la motxilla. Tampoc és el model idoni per emprar-lo en els concursos de llançament de mòbils i fa feredat pensar en la possibilitat que pugui esclatar com li va succeir l'any passat a un xinès que lamentablement va passar, d'aquesta manera tan tecnològica, a millor vida.

Té, això sí, l'avantatge que no es pot robar fàcilment amagant-lo a indrets inversemblants com la vagina, un mètode que, per insòlit que sembli, va emprar tres anys enrere una pispa argentina.

D'altra banda, podria ser el mòbil a mida per l'ucraïnès Leonid Stadnik, que amb els seus 2,55 metres, és actualment l'home més alt del món. Posats de costat, Stadnik superaria en 5 centímetres l'alçada del telèfon sud-africà i podria tractar-lo de tu a tu en una extraordinària escena del món dels gegants, una imatge prou impactant per figurar a la propera campanya publicitària de Sony Ericsson.



Vídeo: Selecció d'escenes del programa de Dom Joly

Foto 1: Yuan Tan amb el seu telèfon gegant

Foto 2: El mòbil més gran del món

Foto 3: El president ucraïnès, Víctor Iustxenko regalant un cotxe a Leonid Stadnik. No cal indicar qui es qui.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gairebé m'he posat malalt de tant riure. Mooolt bo!