dissabte, 21 de juliol del 2007

El Jueves i les abelles coronades

Pura poesia. La Família Reial es reprodueix de la mateixa manera que les abelles ajuden a polinitzar les flors. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat l'equip d'investigació d'El Jueves després que el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ordenés ahir a la policia el segrest del darrer número de la revista satírica. La portada, en la qual es veu als prínceps d'Astúries practicant el noble art de cardar, no respon científicament a la realitat i per a tant constitueix, segons la denuncia presentada d'ofici per la fiscalia, un presumpte delicte d'injúries o calumnies contra la Corona al mostrar a la parella en una actitud “clarament denigrant i objectivament infamant”.

La redacció d'El Jueves ja té doncs preparada la portada de la propera edició amb una somrient abella i una flor i un titular eloqüent que ha de satisfer tant al ministeri fiscal com al jutge:


Rectificamos: ¡Así se reproduce la familia real!


Mentre la Casa del Rei, fent honor al famós tarannà "campechano" del monarca, assegura que no té res a veure amb la intervenció judicial, els responsables de la revista satírica fan festa major perquè la seva passejada humorística pels límits de la llibertat d'expressió els ha comportar aquesta vegada un èxit publicitari impagable. L'edició d'El Jueves s'ha esgotat abans que la policia nacional arribés als punts de venda i la notícia de l'ordre de segrest ha donat la volta al món recordant que feia 21 anys que a l'estat espanyol no s'aplicava una mesura com aquesta.

Com que els articles 490.3 i 491 del Codi Penal preveuen penes de fins a dos anys de presó per qui sigui responsable d'injúries o calumnies contra els membres de la Corona, el dibuixant Guillermo, autor de la portada ja s'ha curat en salut i ha assegurat que el seu dibuix reprodueix la parella d'actors Tom Cruise i Katie Holmes, i no a qui "tothom pensa que són". O sigui que el famós actor i la seva col·lega ja poden presentar una querella milionària contra El Jueves i el jutge pot començar a designar els pèrits necessaris per identificar qui carai és la dama satisfeta (Letizia Ortiz, Katie Holmes...) i el cavaller trempat (Felipe, Tom Cruise o Carles d'Anglaterra, que, de fet, reconeixem-ho, també hi té un aire).


I com que això sembla vides creuades, aquí teniu un vídeo de la reina Sofia fent de Letizia i presentant un informatiu de televisió:




Imatges:

(1) Portada de l'edició segrestada per ordre judicial
(2) Portada de la propera edició que està preparant El Jueves. / TV3

2 comentaris:

Roi ha dit...

bé, tècnicament no és "fornicació" perquè estan casats.
La fornicació és l'acte sexual fora del matrimoni i/o amb una prostituta.

Toni Dalmau ha dit...

Jajaja. Tens raó Roi. Ja està arreglat: "el noble art de cardar".

Salut!