dimarts, 20 de març del 2007

L'11M o la perduda "convicció moral" de Rajoy



En una entrevista publicada al Diari de Girona, Mariano Rajoy assegura que en el PP no hi ha ningú que digui que els atemptats de l'11-M van ser obra d'ETA.

El fragment és el següent:

Pregunta: -El debilitament que diu vostè d´ETA és contradictori amb els que sostenen que va participar en els atemptats de l´11-M.

Resposta: -L´última vegada que ETA va matar, abans del 30 de desembre passat, va ser l´abril de 2003. Jo no sé si algú sosté que ETA va participar en els atemptats de l´any 2004. Jo no en tinc la més remota idea. Això hauran de dir-ho els tribunals.

P: -Vostè no ho sosté?

R: -No, no. Jo no sostinc res. Fins aquí podíem arribar.

P: -Hi ha gent del seu partit que ho ha insinuat.

R: -No, no. En el meu partit no hi ha ningú que digui que ETA va fer això. I si algú ho diu, jo li exigiré que ho provi. I si no ho prova, li diré que no ho pot dir. Aquí, sostinc el que diguin els tribunals, que és el que he sostingut sempre.

Ara que el judici de l'11M està desmuntant totes i cada una de les peces de la teoria de la conspiració, el PP, amb Rajoy al capdavant, xiula cap a un altre costat i on deien una cosa n'afirmen una altra. Succeeix, però, que les hemeroteques i les videoteques, són tan tossudes com la realitat i només cal veure, per exemple, la famosa entrevista concedida l'estiu passat per Aznar a la BBC en la qual es mostrava partidari que l'OTAN bombardegés el Líban.

Referint-se als atemptats de Madrid, l'expresident del govern espanyol deia el següent:

Precisament les proves aparegudes el darrer mes, aquests dies, indiquen la més que possible participació d'ETA, el grup terrorista, en aquest atac

Si Rajoy encara considera que Aznar forma part del PP, que imagino que sí, hauria de ser doncs conseqüent i exigir-li que demostri la implicació etarra als atemptats contra els trens. Que ho faci o que calli per sempre més.

I la mateix exigència l'hauria d'aplicar el líder popular a les constants insinuacions del diputat Jaime Ignacio del Burgo, que encara que és membre de la Unión del Pueblo Navarro (UPN-PP), està integrat dins el grup Popular del Congrés i forma part del comitè nacional del PP. És el mateix diputat que ha escrit un llibre sobre l'11M amb el descriptiu títol de “Demasiadas preguntas sin respuesta” i el que acaba de reconèixer que Aznar es va “equivocar” donant suport a la guerra d'Iraq i fent-se la foto de les Açores.

Clar que tal vegada tot plegat seria esperar massa de Rajoy quan ell mateix, el 13 de març del 2004, un dia abans de les eleccions generals, afirmava tenir “la convicció moral de que l'autora dels atemptats a Madrid va ser ETA.

Vídeo: Entrevista d'Aznar a la BBC

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Toni

Potser li tindrien que recordar, al Rajoy, que el seu "jefe" va dir en la comisió del 11-M algo així com que no tenien que anar a buscar en muntanyes tant llunyanes al autors del atemptat.

De quines muntanyes feia referencia.

Ara resultarà que el que hem escoltat ha estat un somni.

De la frase "Volem saber la veritat" dita la nit del 13-M .. hem passat a la mateixa però dita pel PP avui dia. Però quan es el moment de dir-la davant d'un tribunal diuen que tenen problemes morals ....

Està clar que ens prenent per rucs. Afortunadament queden milers de vídeos, cintes magnétiques i diaris que ho poden demostrar. Tot i el que no hem de perdre és la "memoria històrica" d'aquells dies no fos que ....

Vergonyós i fastigós tot plegat. Espero i destijo de tot cor que durant anys no puguin governar, si ho fan emigro ..

Abraçades virtuals

Toni Dalmau ha dit...

La frase que va dir Aznar el novembre del 2004 davant la comissió investigadora del Congrés va ser aquesta:

"No creo, sinceramente, que los autores intelectuales de los atentados, los que hicieron esa planificación, los que deciden ese día, precisamente ese día... no creo que anden en desiertos muy remotos ni en montañas muy lejanas"