dijous, 10 d’agost del 2006

A "Minoria Absoluta" ja és Nadal

El programa “Minoria Absoluta” de RAC1 porta camí de convertir-se en el Mr. Bean de la radiodifusió catalana. Si TV3 ha repetit mil vegades els capítols protagonitzats per Rowan Atkinson fins el punt que l'audiència televisiva se'ls sap de memòria, aviat succeirà el mateix amb el divertit i imprescindible programa radiofònic de Toni Soler, Queco Novell i companyia. A l'agost, aquesta troupe d'humoristes polítics han tocat el dos per gaudir d'unes merescudes vacances, però el programadors de l'emissora del Grupo Godó, en lloc de cobrir l'horari estrella de dotze a una de la tarda amb un nou programa, han optat per reemetre “capítols” de “Minoria Absoluta” de la darrera temporada.

El resultat és ben estrany i fins un punt surrealista. Aquests dies poses la ràdio al migdia, sota un sol de justícia, i et surt en Toni Soler fotent conya sobre l'orgia de les compres nadalenques que acaba de començar, la proliferació d'individus disfressats de Pare Noel, la tortura impenitent de les nadales i el boicot contra el cava a les Espanyes en resposta a una perillosíssima reforma de l'Estatut que, segons RAC1, encara no ha estat aprovada.

Tot plegat resulta més absurd de matinada quan l'emissora reemet, com fa la resta de l'any, el programa de “Minoria Absoluta” del migdia. Per a tant, a aquella hora es pot escoltar la reemissió de la reemissió del programa de desembre. En definitiva, escola Mr. Bean en essència pura.

Algú pot pensar que al pic de l'estiu molts mitjans deixen mig baixades les persianes i que és normal que treballant sota mínims, els seus responsables optin per treure el màxim de suc als programes d'èxit. Aquest és sens dubte un argument de pes, però sona com a massa convencional si es parla de “Minoria Absoluta”. Estic convençut que en el punt més recondit de les neurones perverses d'en Soler, en Novell, en Lucas i en Morales s'hi ha cuinat una raó més convincent, més lligada a la realitat que ens toca patir als mortals en plena canícula.

Avui, caminant pel carrer, he vist un rètol publicitari que ha ferit les meves tradicionals conviccions antinadalenques. És el cartell que acompanya aquestes ratlles penosament malgirbades a causa de la sorpresa i el càstig emocional que acabo de patir. Mig Pare Noel, si, si, la meitat d'un personatge vestit de roig encès, ens planteja un dubte metafísic: “¿ Y si cae aquí el gordo de Navidad?”. La resposta és fàcil: “Ya hay Lotería de Navidad. No te vayas sin tu décimo”.

O sigui que aquest any, malgrat que s'han quedat definitivament sense el calb de la sort, els de Loterias y Apuestas del Estado segueixen confiant en que el personal sortirà de la platja i, en un atac d'optimisme, comprarà números de la Grossa. La visió d'aquest anunci i la notícia de que a Valoria la Buena, un poble de Valladolid, es van reunir dissabte passat dotze mil persones per tornar a celebrar el cap d'any en ple mes d'agost, em confirma que amb la reemissió del seu programa, els de Minoria Absoluta tenen un sentit de l'humor excels que toca, i molt, de peus a terra.

Bones Festes!

Afegitó pels escèptics: A Valoria la Buena es van consumir durant la farra de dissabte 10.000 llaunes de raïms de la sort, 1.200 ampolles de cava català i 200 barres de torró comprades previsorament el Nadal passat. I tot això sense escoltar el "Minoria Absoluta"!.

2 comentaris:

Dessmond ha dit...

Sí a Minoria Absoluta ja és NAdal, i els telenotícies migdia comencen a quarts de quinze.
el normal sería que ara ja fos Cap d'Any o Reis.

Unknown ha dit...

Ja ha tornat!