dimecres, 27 de juliol del 2005

Hernando fa marxa enrera

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando, ha rectificat les seves declaracions d’ahir en les quals justificava l’estratègia impulsada pel govern britànic de “tirar a matar” quan es persegueix un sospitós de terrorisme. Hernando ha fet marxa enrera després que les seves paraules fossin durament criticades pel PSOE, IU, ERC, PNB, CiU, associacions de jutges i sindicats policíacs.

En un comunicat, Hernando manifesta la seva oposició a l’ús de qualsevol instrument en la lluita contra el terrorisme que vulneri l’ordre constitucional, les previsions legals i el control judicial.

El president del Suprem diu que les seves polèmiques declaracions fetes en un curs d’estiu a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, no van ser “adientment enteses o tal vegada explicades amb l’oportú encert”.

Serà això o que rectificar és de savis especialment quan ocupes un càrrec a proposta del PP i Mariano Rajoy t’abandona afirmant públicament que en la lluita contra el terrorisme s’han de respectar les regles de l’estat de dret.