dijous, 26 de maig del 2005

Ressusciten el Foro Babel

El diari El Mundo informa avui que un grup de professionals i d’intel·lectuals, entre ells Albert Boadella, Félix de Azúa, Iván Tubau, Eugenio Trias, Francesc de Carreras i Arcadi Espasa, han decidit crear una plataforma contra la “uniformitat nacionalista” de Catalunya.

Els promotors de la idea, que ve a ser com un despertar de l’adormit Foro Babel, del qual van formar part en el seu moment alguns d’ells, presentaran un manifest el proper 7 de juny i, a mig termini, tenen previst crear un partit que, segons El Mundo, defensarà els interessos “de molts catalans que, tot i això, no es senten nacionalistes”.

El diari de Pedro J, favorable sempre a aquests tipus d’iniciatives, explica que els signants del manifest consideren que s’està produint “una espècie de persecució contra els catalans que s’expressen en castellà” i que l’existència dels pactes del tripartit i la “línia catalanista” de Josep Piquè en el PP de Catalunya, ha fet empitjorar les coses en relació a la llarga etapa convergent.

Ja ho entenc que estiguin indignats.


Boadella, Espada, Tibau i companyia quan van al quiosc no poden comprar cap diari ni revista en castellà; quan volen anar al cinema troben la programació farcida de pel·lícules en català; a la llibreria tenen feina en localitzar una novel·la en castellà; a les botigues tothom els parla en català i els productes que s’hi venen estan exclusivament etiquetats en la llengua d’en Fabra; a Internet no hi ha qui pugui navegar si no sap català i quan posen la tele, perquè els intel·lectuals també perden hores davant la petita pantalla, només els hi surt teleescombraria en català.

En definitiva ho passen fatal. És normal doncs que vulguin traduir la seva pena en un manifest contundent contra el tripartit i que desitgin recollir en forma de vots la indignació popular que, indiscutiblement, omple carrers i places.

Això si, no queda clar quina ideologia tindrà aquest partit. El Mundo assegura que és situarà “a l’esquerra del PP”, que és, en definitiva, com no dir res.