dimecres, 7 de març del 2012

El lladre de bicicletes

A Girona tenim un lladre de bicicletes singularíssim i força imprudent: acaba de ser detingut desprès de robar una bici propietat d'un policia que la tenia guardada en el pati interior de la comissaria de la Policia Nacional, en el barri de Pedret. En un primer moment, la víctima del robatori s'ha pensat que era una broma dels seus companys, però ben aviat les gravacions de les càmeres de seguretat han permès identificar al lladre, que ha estat detingut poc desprès quan, mig begut i fent esses, pedalava en direcció a Salt. Com que la bici ha estat taxada en 385 euros, el pispa, que ja acumula mig centenar de detencions, només serà acusat d'un furt.

A l'agost de l'any passat, el mateix individu ja va ser acusat d'un altre robatori d'una bicicleta. Aquella vegada, l'amo era un tècnic d'autòpsies de l'Institut de Medicina Legal i la bici es trobava aparcada al soterrani de l'edifici dels Jutjats. Expliquen les cròniques que va ser el mateix propietari del vehicle de dues rodes qui, a l'endemà, va pescar al lladregot quan es passejava a cavall de la seva bicicleta. La captura va ser un pèl èpica ja que el tècnic d'autòpsies el va agafar literalment per les orelles. I encara sort que, acostumat a treballar en un ambient on cada dia s'obren cossos i remenen vísceres, no tenia cap bisturí a ma!

Un auxiliar d'autòpsies en un edifici judicial, un policia nacional en una comissaria... Qui serà la propera víctima del nostre lladre de bicicletes?

Un ferotge lluitador d'arts marcials que guarda la bici a l'interior d'un gimnàs ple de contundents karateques?


Imatge: Cartell de la pel·lícula "El lladre de bicicletes", dirigida el 1948 per Vittorio de Sica.