dimecres, 4 de maig del 2011

El Titànic PC City


Enmig del temporal de la crisi i sense ser capaç de fer front a la competència, el Titànic PC City s'esfondra i els seus directius han optat per llençar la casa per la finestra: entre els dies 4 i el 8 d'aquest mes apliquen el 40 per cent descompte a tots els productes.

La companyia britànica Dixon Retails, propietària de PC City, va anunciar a mitjans d'abril la decisió de tancar la cadena de distribució a l'estat espanyol, implantada l'any 2000 i integrada per 34 botigues i 1.224 treballadors. Ara la direcció de l'empresa i els representants dels treballadors han arribat a un preacord segons el qual els acomiadats cobraran 50 dies de salari per any treballat sempre i quan s'aconsegueixi reduir l'estoc de productes de 10 milions d'euros fins a 4 milions i es puguin traspassar quatre botigues a altres cadenes. En cas contrari, la indemnització serà de 45 dies fins a un màxim de 20 mensualitats i un topall de 100.000 euros.

Les rebaixes formen part doncs d'aquest procés de liquidació i fins i tot es pretén estimular l'ànim destemprat dels venedors atorgant vacances fins que tanqui la cadena als treballadors de les botigues que es quedin sense estoc.

Enmig del desastre, als responsables de la web de PC City encara no se'ls ha acudit eliminar la plana “Trabaja con nosotros”. Allà, l'orquestra del Titànic, segueix tocant les seves melodies. S'hi recorda que el 2010 el CRF Institute va seleccionar a PC City entre les 44 millors empreses per treballar a l'estat espanyol: les que cuiden millor el talent, les que ofereixen un ambient de treball més agradable i les que són socialment més responsables. La web també assegura que un dels objectius és “gaudir cada dia amb el nostre treball”.

Eren altres èpoques.