diumenge, 13 de març del 2011

Els rics també ploren

La frase de la setmana l'ha dit l'empresari valencià Juan Roig:

El 2011 té de bo que serà millor que 2012

O el que és el mateix, que el pitjor de la crisi encara no ha arribat.

Per qui no el conegui direm que Roig es el president de Mercadona, un personatge  que amb una fortuna valorada per la llista anual Forbes en 2.900 milions de dòlars ocupa la posició 393 entre els més rics del món i el cinquè lloc a l'estat espanyol, a distància del número 1 indiscutible i setè multimilionari mundial: Amancio Ortega, el creador d'Inditex (31.000 milions de dòlars).

En plena crisi, la cadena de supermercats Mercadona, integrada per 1.310 establiments i 63.500 treballadors, ha tancat l'exercici del 2010 amb uns beneficis nets de 398 milions d'euros, un 47 per cent més que el 2009, i ha experimentat un creixement en la facturació del 6 per cent (16.485 milions).

Escric això després de fer la compra setmanal al Mercadona del barri i de comprovar, a les cues de la línia de caixes, que de clients precisament no li manquen al senyor Roig.

Tal vegada ni aquest any ni l'any vinent guanyarà 398 milions.

S'haurà de conformar amb només 350?

Déu nostre senyor quin calvari!

El pitjor de la crisi potser encara no ha arribat i Roig té els arguments per justificar aquesta opinió pessimista, però ja voldrien molts empresaris que els seus exercicis anuals fossin com el de Mercadona! 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Se m'han tret les ganes de comprar al mercadona...
Et segueixo! Passat pel meu bloc quan piguis/vulguis:)
foreveryoungi.blogspot.com

Toni Dalmau ha dit...

AntH. Tampoc es tracta de deixar-hi d'anar a comprar: la relació qualitat-preu de Mercadona és bona i per això té l'èxit que té.