Com és sabut per tothom, l'equipament esportiu de Montjuïc ja té una denominació oficial i és la que va aprovar el 30 de març de 2001 el ple municipal, amb l'única oposició del PP: Estadi Lluís Companys. Per a tant, el que pretenen el Partit Popular i Ciutadans és esborrar el record del president de la Generalitat i gravar-hi al damunt, amb lletres d'or, el nom d'un personatge que voluntàriament va formar part, amb càrrecs, honors i prebendes, de l'Espanya feixista i dictatorial. El bàndol que, amb el cop del 18 de juliol de 1936, va impedir que l'estadi acollís l'Olimpíada Popular impulsada per Companys i el que va acabar assassinant, després d'un simulacre de judici militar, al president català.
Aquests dies, en motiu del traspàs de l'expresident del COI, la majoria de polítics i de mitjans de comunicació s'han estimat més no parlar del costat fosc de la biografia de Samaranch, però només cal donar un cop d'ull a algunes velles fotografies per entendre els clarobscurs d'un català de Franco -ell, com Fraga i molts d'altres, mai no va renegar del seu passat- a qui alguns, traint un cop més la memòria històrica, només volen veure com el senyor, “el català universal”, que un bon dia va portar els anells olímpics a Barcelona.
L'àlbum franquista de Samaranch
View more presentations from tonidal.
L'etapa franquista de Samaranch
- 17 de juliol de 1920: neix a Barcelona, fill d'una família de la burgesia tèxtil.
- 1938: és cridat a files pels republicans, però fuig a França i es posa al servei de l'Espanya de Franco com a militant de la Falange.
- Anys 40: cap provincial d'Esports de Falange
- 1955-1962: regidor d'esports a l'Ajuntament de Barcelona.
- 1964-1977: procurador a Corts, integrat en el sector Azul (falangista) i conseller nacional del Movimiento.
- 1967-1970: delegat nacional d'Educació Física i Esports, màxim càrrec esportiu del règim franquista.
- 1967: president del Comitè Olímpic Espanyol
- 1973-1977: president de la Diputació de Barcelona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada