dimarts, 6 d’octubre del 2009

De Lleida fins a la Lluna


Amb un retard de mig any sobre el calendari previst, s'han iniciat finalment les obres de desdoblament del tram Vic-Vilobí de l'eix transversal. Són 55 quilòmetres amb dotze túnels i vint viaductes, cosa que fa dubtar que aquesta complexa obra pressupostada en 400 milions d'euros pugui estar enllestida l'any 2011.

Mentrestant, els nombrosos usuaris de l'eix hauran de continuar patint els l'actual sobresaturació d'aquesta carretera. I no tan sols per culpa dels camions. Per Vic s'explica un acudit que fa referència a les senyoretes de moral distreta que es poden trobar ben aprop de l'aeroport de Girona:

L'eix -diuen els vigatans- és la carretera més llarga del món: va de Lleida fins a la Lluna!.

Foto: L'eix transversal al seu pas per la comarca de la Selva. / Lluís Serrat / El Punt

2 comentaris:

Lo Vilot ha dit...

Sols demano poder-ho veure abans de jubilar-me. Hores d'ara, hi passo cada setmana, no hi ha ni un tros anunciant obres.

Que no facin com el tram de la autovia de la N-II gironina. On un tal Àlvarez Cascos (a casa seva saben on és), va posar la primera pedra a principi del 2004. Crec que van per la segona (pedra).

Tenim la carretera de la vergonya, a la autovia l'hi hem de buscar un nom. Que tal: "La autovia timo"???

"Seguiremos informando" :-))

Lo Vilot ha dit...

Des de que vas publicar l'escrit he fet 4 cops l'Eix.

He vist obres (treure arbres) al encreuament que hi ha a Vic amb la Carretera de Puigcerdà i al coll de Revell (crec que s'escriu així).

Al pas que van això no estarà acabat abans de les olimpíades a los madriles.

Demà hi torno .. així que soc el primer interessat :-)))