dimecres, 7 de novembre del 2007

A Joan Clos li agrada la Ford



Si parles et pots equivocar”. Ho va dir l'altre dia Rajoy disculpant-se de l'embolic en el que va posar al seu cosí meteoròleg per les famoses declaracions en les que minimitzava l'impacte del canvi climàtic.

Els polítics, efectivament, parlen molt i alguns d'ells superen el repte millor que altres. Joan Clos, per exemple, és un dels que practiquen sovint l'art de la relliscada verbal. Dilluns, el ministre d'Indústria va assistir a l'acte de commemoració del 25 aniversari de la planta de General Motors a Figueruelas (Saragossa). En la seva intervenció va deixar bocabadat a tothom quan a l'inici del discurs va saludar d'aquesta manera al president de la companyia automobilística:

Señor presidente de Ford, señor presidente de Ford...Ay! perdón!, de General Motors. Estoy en General Motors. Disculpe la mención a la competencia."

A Clos ja se li coneixen altres patinades, com la que va protagonitzar a l'acte solemne de presa de possessió del seu càrrec quan es va inventar una insòlita cartera ministerial jurant com a ministre de “Justícia, Turisme i Comerç”. O una altra anècdota de l'etapa d'alcalde de Barcelona quan en una entrevista a Catalunya Ràdio en motiu del Dia sense cotxes va admetre que havia anat fins els estudis de l'emissora amb el seu vehicle oficial, assegurant -cosa errònia- que no hi havia autobusos municipals que enllacessin la zona del seu domicili particular amb la de Catalunya Ràdio.

En tot cas, Joan Clos encara haurà de perseverar més si vol superar la relliscada ministerial més antològica protagonitzada el setembre del 2003 pel ministre de Defensa del PP, Federico Trillo-Figueroa, qui en una visita al destacament de Base España, a Iraq, va voler saludar als soldats d'El Salvador i va finalitzar l'acte cridant marcialment “¡Viva Honduras!". Aquell dia, als militars salvadorenys, si els punxen, no els troben sang!.

Vídeo: TV3