divendres, 26 de gener del 2007

Un mes esperant ser enterrat

Un mes després de la mort del gran James Brown, el seu cadàver encara no ha pogut ser enterrat per culpa d'una picabaralla familiar sobre el repartiment de l'herència.

Brown va morir el 25 de desembre als 73 anys a conseqüència d'una pneumònia. Una vegada fetes les cerimònies de comiat a Harlem i a Augusta, que d'acord amb el caràcter del cantant van ser prou vistoses i festives, la funerària es va cansar d'esperar instruccions i va optar per deixar les restes de Mr. Dinamita a la seva residència de Geòrgia. El taüt es va estar allà, en un ambient climatitzat, mentre els advocats discutien els ets i els uts de tot plegat. Finalment, segons s'ha sabut ara, dijous de la setmana passada les restes van ser traslladades a un lloc secret, però continuen sense ser enterrades a l'espera d'un acord definitiu.

Tot plegat sona tan absurd que des d'aquest diari us proposo commemorar el primer mes del padrí del soul esperant ser enterrat (com aquell que espera l'arribada del tren) amb la visió d'un curtmetratge excel·lent de l'estudi d'animació valencià Keytoon. Es titula The Grandfather of Soul, ha estat dirigit per Jaime Maestro i presenta a un personatge vestit a l'estil dels anys 60 que utilitza el vell gramòfon de la seva mare per escoltar i escenificar un dels grans èxits de James Brown: I Got You (I Feel Good).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Holes Toni:

Aquesta si que es bona. No sabia l'història. Juer, el que fan les families quan un es mort. Saps que? em sembla que m'ho gastaré tot. Com a mínim, per la meva part, la familia no s'enfrentarà.

En fi ...

El que si estava buscant es aquest vídeo. M'el van enviar i el volia penjar al blog però no hi havia manera.

Amb el teu permís avui el penjaré. M'has fet un favor.

Abraçades.

Toni Dalmau ha dit...

Cap problema Lo Vilot. És un bon vídeo que val la pena compartir.

Salut!