dijous, 23 de novembre del 2006

"Mama por II"




Quan a la dreta se li esgoten els arguments per atacar a l'esquerra o, si voleu, al centre esquerre, sempre acaba utilitzant el mateix recurs: la inseguretat ciutadana, el clàssic crit de mama por. N'és un exemple el famós vídeo del PP que es va poder veure el cap de setmana passat a la Conferencia sobre Seguretat organitzada a Madrid pel PP.

Primer es va saber que a la cinta, que pretén denunciar la ineficàcia de la política d'ordre públic del govern Zapatero, hi ha escenes de violència registrades durant el mandat del PP, concretament quan Rajoy era ministre d'Interior. I ara, per acabar d'arrodonir la cosa, els socialistes asseguren que algunes de les imatges corresponen a un enfrontament entre narcotraficants a Colòmbia.

Des del PP atribueixen aquests “errors” a la productora que ha fet el vídeo, però com que sempre hi ha la possibilitar d'elaborar una segona part, els deixo aquí unes suggeriments pel futur vídeo “Mama por II”:

Com que la primera imatge fotogràfica a l'estat espanyol es va obtenir a Barcelona el 10 de novembre de 1839 per art i màgia de Ramon Alabern, col·laborador a París de Louis Daguerre, proposo als propagandistes populars que cerquin i utilitzin les següents fotos com a exemple de desordre públic::

13 de novembre de 1842: revolta popular dels barcelonins contra Espartero pel reclutament de soldats fet pel general Zurbano (solució: bombardeig de la ciutat)

7 de febrer del 1852: el capellà Martín Merino apunyala Isabel II (la salva el gruix de la cotilla)

27 de desembre del 1870: atemptat mortal contra el general Prim (com en el cas de Kennedy, mai s'ha aclarit)

7 de juliol del 1873: revolta popular a Alcoi dels obrers per reclamar millors sous (16 morts)

7 de novembre del 1893: atemptat de l'anarquista Santiago Salvador en el Teatre del Liceu (14 morts i 6 ferits)

8 d'agost del 1897: l'anarquista italià Michele Angiolillo assassina Antonio Cánovas del Castillo

31 de maig del 1906: atemptat contra el seguici reial durant les noces d'Alfons XIII i Victòria Eugènia (23 morts i 100 ferits)

26-31 de juliol del 1909 a Barcelona: la Setmana Tràgica (75 civils i 5 policies morts i mig miler de ferits)

Agost 1917: vaga general revolucionària (71 morts, 150 ferits i 2000 detinguts)

1 de maig del 1924: el crim d'Atocha (troben dins una caixa facturada des de Barcelona el cadàver trossejat i sense cap d'un home de negocis)

6 d'octubre del 1934: revolta minera a Astúries (30.000 detinguts) i proclamació per Companys de la República Catalana dins la República Federal Espanyola (45 morts)

Etc, etc etc.

Tots aquests fets i moltíssims més poden ser inclosos a la segona part del vídeo sobre inseguretat ciutadana del PP, deixant clar, naturalment, que els directes responsables dels desastres són Zapatero i el seu ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.



Postdata
: si el resultat final no fos prou contundent, proposo afegir-hi els crims de Jack l'Esbudellador, incloent-hi el retrat robot que acaba d'enllestir un antic responsable d'Scotland Yard. Farà por.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

et llegeixo de fa poc,
pero el suficient com per
felicitar-te, tant per
el to, el contingut, com
per la creativitat que tens,
apa, a continuar!!!

Toni Dalmau ha dit...

Gràcies Jordi! :-)