divendres, 7 de juliol del 2006

Les mans que feien la truita

Feia unes llenties boníssimes, un gazpacho excel·lent i una truita de patates per llepar-se els dits. Sovint sortia de la cuina i xerrava afablement amb ells i amb la resta de clients. I. per descomptat, ningú l'havia vist apropar-se cap vegada a la màquina escurabutxaques del bar.

Cada dia, ells s'escapaven de la feina i hi anaven puntualment a esmorzar o a dinar atrets per les bones arts de la cuinera.

Mai, mai de la vida, haurien sospitat que aquelles mans que preparaven amorosament -“com la mare”- el gazpacho o les llenties, eren les mateixes que presumptament acabaven d' escanyar a tres àvies de Barcelona.

Ignorants del costat fosc de la cuinera, qui no té un costat fosc?, els funcionaris havien estat alimentant-se, jornada darrera jornada, amb el fruit dels fogons de la Reme, la gallega ludòpata i binguera que ja ha estat batejada en els diaris com "la matavelles”. La seva foto, que ha permès als Mossos d'Esquadra identificar i detenir a la sospitosa, mai no va arribar a la comissaria de la Policia Nacional del carrer Balmes, el lloc de treball d'aquells professionals que, amb el cul pelat d'identificar xoriços i criminals, travessaven el carrer per menjar-se a cremadent, lluny de la feina, la truita de patates de la Reme de can Cebreiro.