dissabte, 27 de maig del 2006

Honorables pensions

Cinc ex consellers d'ERC han sol·licitat rebre la pensió mensual de 1.975 euros que ofereix la Generalitat als membres del govern quan deixen el seu càrrec. Aquesta pensió la cobraran fins a un període màxim de 18 mesos Josep Bargalló, Marta Cid, Anna Simó, Josep Huguet i Xavier Vendrell. Aquest darrer ha ocupat el càrrec de conseller de Governació només 20 dies, una tasca brevíssima per la qual, si volgués esgotar tot el període de cobrament de la pensió, s'acabaria embutxacant 35.010 euros (5,8 milions de pessetes). És a dir, que cada un dels 20 dies de Vendrell a la conselleria (comptant-hi els festius) ens costaria als contribuents 1.750,5 euros.

Té, evidentment, tot el dret legal a fer-ho, però com que els ex consellers conserven per tota la vida el títol d'honorable, és de suposar que Vendrell voldrà fer-se, tard o d'hora, mereixedor d'aquesta distinció i renunciarà a la pensió una vegada passat el referèndum i les eleccions al Parlament. Mentrestant, l'hisenda pública i per a tant els ciutadans li anirem pagant les hores que dedicarà al partit com a nou adjunt al secretari general Joan Puigcercós.

Segur que els aturats que han de conformar-se amb cobrar una indemnització de dos o tres mesos per any treballat, consideraran molt més honorable l'actitud de l'altre ex conseller efímer d'ERC, Manuel Balcells, que s'ha reincorporat a la seva feina de metge sense reclamar ni un euro.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

l'Inefable Xavier Vendrell necessita molta "birolla" per posar segells a les missives "informatives"

Anònim ha dit...

Que cobrin, que cobrin, aquests ERCs. Però que no tornin al govern, si us plau! Tripartit sí, però PSC+ICV+EUiA. Res de traïdors! http://www.agal-gz.org/blogues/?blog=14

Anònim ha dit...

El que és lamentable és la llei, no l'ús que determinada persona faci de la llei.

Apa que no hi ha trepes cobrant de l'atur (jo en sóc un), i què he de fer sinó ? No cobrar-lo perquè èticament molts considerarien que m'estic rascant la panxa ? Quants d'aquests no el cobrarien ?

És la llei que és una merda, els consellers despatxats només usen la llei. No haver-los despatxat, miri.

Per cert senyor ibérico, que torni la sociovergència eh ? Ah li recordo que PSC IC i EuIA (i les 300 mil esquerres més) no arriben al 50% i no formen govern. Ohhh quina decepció, vostè que és tant universalista oi ? Segur que sap sumar !

ERC traïdors a qui? Al pacte del Tinell ? (són els únics que l'han complert. Al pacte s'hi deia que s'havia de votar el mateix al Parlament que al Congreso, cosa que NO HAN FET IC ni PSC) Traïdors a qui ? A l'Estatut del Parlament del 30 de Setembre ? Són els únics que l'han defensat a Madrid íntegrament. Potser és això el que li molesta oi ?

Traïdor és qui traeix alguna cosa, ERC no ha traït ningú. Al contrari, per no vendre'ls els han fet fora del govern.

És clar que a vostè, tant espanyol del PSOE, el que li molesta és ERC. No es preocupi, és normal, en tant que espanyol.

Salutacions cordials.