dimarts, 25 d’abril del 2006

Bretolades gastronòmiques

Algú ha entrat en el cementiri de Peralada, ha esbotzat una tomba, ha tret les restes d'una difunta i n'ha fet caldo posant a bullir els ossos dins una olla. Com a detall d'exquisidesa, hi ha afegit pastilles Avecrem, el popular producte llançat al mercat l'any 1953 per Lluís Carulla Canals, fundador de Gallina Blanca, l'empresa que, fent xup-xup, esdevindria sòlida base de l'imperi Agroalimen (Ausonia, Evax, Tampax, Dodot, El Pavo, Mont-Ferrant, Bocatta, Pans & Company, Affinity etc. etc)

Com que els manuals satànics no inclouen l'Avecrem entre els condiments dels seus rituals gastronòmics, es pot gairebé assegurar que l'episodi de Peralada és obra d'uns brètols embarcats en una juguesca dels tipus repte macabre o joc de rol extrem. En tot cas a hores d'ara deuen trempar de valent amb el ressò que l'afer ha tingut a la premsa i amb els mossos d'esquadra intentant-los seguir la pista. Sorprèn, això si, que una bretolada d'aquestes característiques tingui tan poc pes en el Codi Penal. El Punt, que dissabte passat va donar l'exclusiva, explicava ahir que el pes de la Justícia podria caure al damunt de la penya de Peralada en forma de dos delictes: danys materials (sanció econòmica) i profanació de cadàvers ( pena d’arrest de dotze a vint-i-quatre caps de setmana i una multa). Segur que per robar al casino de Peralada, la sentencia seria més contundent, però ja es sap, una cosa és el món dels vius i l'altre el dels morts.

Això si, el macabre episodi pot servir per fer créixer el negoci de la incineració de cadàvers. Ja imagino l'eslògan de la campanya publicitària: “Posi el seu cos a les nostres mans i entri tranquil a l'eternitat: amb les seves cendres ningú en farà caldo”.

Parlant dels usos, diguem-ne inhabituals, del cos humà, aquests darrers dies han sortit dues notícies dignes de la gastronomia freaki. Per un costat en Tom Cruise va assegurar en declaracions a una revista que quan neixés la seva filla es menjaria tant la placenta com el cordó umbilical perquè “són molt nutritius”, cosa, d'altra banda, que ja saben i practiquen moltes gates i gosses. Elles ho fan per recuperar forces després del part i per a tant, qui s'hauria d'haver cruspit el “suculent” apat és la Katie Holmes i no pas en Cruise. Ara la nena ja ha nascut i l'actor ha vingut a dir que tot plegat era comèdia.

En tot cas, a la gran casa d'apostes d'internet, sportinteraction.com, estan recollint suggeriments dels lectors sobre la millor manera de preparar la placenta. Es situa al capdavant menjar-la crua i segueix fer-la a la planxa, farcida en una truita, amb cebes i alls i fins i tot a l'estil Hannibal Lecter, amb faves i vi Chianti.

Qui no té feina, el gat pentina. Altres, com el princep Felip i la Letizia, enlloc de rumiar formules gastronòmiques al voltant del cordó umbilical, van optar per enviar-lo directament a un banc de cèl·lules mare per allò de preservar l'espècie coronada...

Un altre que també s'ha apuntat als àpats estranys és l'artista xilè-danès Marco Evaristti. L'home s'ha sotmès a una liposucció i ha aprofitat el seu greix per fer-ne mandonguilles. Unes se les ha menjat en un “happening”repugnant i les altres les ha envasat al buit i les ven, junt a una foto seva, al mòdic preu de 4.390 dòlars la unitat. No hi ha notícia de que n'hagi pogut vendre cap, però en tot cas, com els profanadors de Peralada o com en Tom Cruise, està aconseguint que se'n parli.

L'Evaristti, que segueix els passos d'en Sergi Faustino, l'actor que cuinava dalt l'escenari uns botifarrons fets amb la seva pròpia sang, ja va mostrar el seu esperit provocador un temps enrere amb una instal·lació també macabre en la qual els espectadors convertien en caldo els peixos atrapats a l'interior d'una licuadora. Un carinyo d'artista.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo de joc de rol extrem ¿está comprovat o és una cosa treta de la mániga per posar-hi encara més (si es posible) morbo a l'assumpte?

¿Quin joc promou això? ¿El puc trobar a una llibreria especialitzada? (aquest Sant Jordi no l'he trobat a cap paradeta...)

Lo Vilot ha dit...

Bona tarda Toni.

Molt encertat l'article. Et felicito.

Afegiria que, tal com has relatat, com en el porc, del home (o dona) s'aprofita tot.

No anem be .... :-)