dijous, 26 de novembre del 2015

Un cartell a La Razón


La Razón il·lustra la seva portada d'avui amb un cartell contra el president Mas que apareix en un post publicat en el blog d'Arran, el grup juvenil vinculat a la CUP.

Qui ho havia de dir que un dels màxims exponents de la caverna mediàtica espanyola donaria tanta volada a un cartell independentista!.

Algú s'hauria de preguntar per què passa això i per què Rajoy, Montoro, Aznar, Marhuenda i companyia s'hi freguen les mans amb tot el que, en clau interna, obstaculitza la unitat del procés i la constitució d'un govern català fort.

Que el "qui" no és important?. Doncs ho és. Tant a Catalunya, com a Espanya, com al món. No costa tant d'entendre si es toca de peus a terra, si es té sentit de país, si s'actua amb estratègia i intel·ligència política, si es fa una correcta lectura dels resultats electorals, si s'entén que per avançar cal sumar i no pas restar i si es renuncia, encara que sigui per un període curt, al dogmatisme de manual, de cartells, de consignes i de pintades, aquell dogmatisme amb pretensions revolucionaries tan allunyat dels gruix dels votants independentistes del 27-S.

Un idealisme i una manera de fer que, en aquests moments, quan el finançament de Catalunya està sotmès a l'ofec per part de l'Estat i hi ha el risc de patir escac i mat, et fa tant previsible a ulls de Madrid.