diumenge, 13 de setembre del 2009

Monopoly global


La multinacional nord-americana Hasbro, líder en jocs familiars i en joguines infantils, ha posat a la xarxa, en col·laboració amb Google, Monopoly City Streets, una versió gratuïta per quatre mesos i en línia del popular joc de taula en el qual els jugadors fan el paper de magnats de la totxana comprant carrers i construint tota mena d'edificis.

Amb l'esclat de la bombolla immobiliària i amb la crisi ofegant les economies de bona part del món, no sembla que sigui el millor moment per una iniciativa lúdica com aquesta que utilitza Google Maps per fer que totes les ciutats del planeta esdevinguin un gran tauler de joc. Tot i això, l'èxit de la proposta ha desbordat a la pròpia empresa i des de dimecres passat, dia en que es va posar en marxa el joc, els servidors estan saturats fins el punt que la caiguda del sistema ha dificultat la connexió de nous jugadors i al mateix temps ha permès que els primers que s'hi van poder donar d'alta (amb un capital inicial de tres milions de dòlars virtuals) s'hagin quedat amb els millors carrers del món. Els preus de revenda d'algunes avingudes comercials com Oxford Street, a Londres, s'han disparat fins els 1.000 milions i tot plegat ha fet que el joc s'hagi desvirtuat provocant malestar entre els usuaris, fins el punt que els mateixos organitzadors ja han anunciat que es reiniciarà a mitjans de la setmana vinent.

Qui això signa ha patit en pròpia persona el col·lapse d'aquest Monopoly global. Divendres a la matinada no es podia accedir a la plana i tant ahir com avui era dificultós realitzar operacions (no s'acabaven de carregar les dades).

Tot i això he visitat “Girona” i veig que una part dels principals carrers ja estan comprats. Un jugador que es fa dir Xeroky ha adquirit la plaça del Vi, seu de l'ajuntament, i una altra persona que utilitza el nom de l'alcaldessa Anna Pagans ha fet la millor oferta per comprar-la. Com es pot veure, sentit de l'humor no en falta.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs si, jo mateix (de nick xeroky) vaig poder tenir la sort (o no tanta sort ja que estava pendent de l'inici del joc per poder agafar bons carrers) de poder comprar la plaça del vi de Girona però oh... amb el reinici del joc tot ha canviat i ara és una tal Anna, no en sabem el cognom..., qui se l'ha quedat i no el ven per res de res, li he fet ofertes moooolt suculentes ja ja... què hi farem, és el joc :)