dimecres, 29 de juliol de 2009

"La Costa Brava" versionadaSota un cel que meravella
un mantell fet de pinedes
admirada des de sempre
la Costa Brava és sensacional


Finalment la revista Enderrock ha presentat la nova versió de “Costa Brava”, la cançó d'estiu que aquell llunyà 1969 van popularitzar el trio paraguaià Digno García i sus Carios. La peça, ara en català i amb la lletra i el ritme més o menys posats al dia, és interpretada per Garoina XL, un duet format per l'ocasió i que no té previst pujar mai a l'escenari. L'integren la danesa Pia Nielsen i una veu masculina empordanesa amagada sota la clova d'una garoina que el bisbalenc Jaume Pla (Mazoni) jura i perjura que no és la d'ell.

La cançó i el seu videoclip, que venen a ser una mena de divertiment entre friqui i kitsch, són el punt de sortida d'un projecte més ambiciós que s'editarà l'any vinent formant part de la commemoració del centenari de la Costa Brava: un doble CD recopilatori de cançons tradicionals o emblemàtiques d'aquest litoral i de noves peces i versions així com un col·lecció de postals vintage realitzades per artistes de la Costa Brava.

2 comentaris:

Gabriel ha dit...

Em sembla una versió genial i el clip és realment fresc i està ben fet. El que més m'agrada és el contrast entre la veu del "costabravenc" (És en Mazoni?) i la fragilitat de la veu de l'escandinava.
Eiii, per cert T.Dalmau...no tens l'opció al teu blog de "fest-te seguidor/ admirador"? No ho sé veure...Jo que me'n volia fer...
Hi ha el feed per subcriure's però no és ben bé el mateix...
Una salutació!

Toni Dalmau ha dit...

Hola Gabriel!

Ja he habilitat, a la columna de la dreta, el gadget per fer-te seguidor del blog.

Salut!