dimarts, 19 de juliol del 2005

Hillary s'escandalitza

La senadora demòcrata per Nova York i ex-primera dama dels Estats Units, Hillary Clinton s’ha afegit als grups conservadors republicans en la seva guerra contra el videojoc "Grand Theft Auto: San Andreas" del qual l’any passat es van vendre cinc milions de còpies només en la versió per a PlayStation 2.

El joc és indubtablement violent, com també ho són altres videojocs i tantes i tantes pel·lícules, però resulta irònic que una part important dels sectors polítics i socials que el condemnen siguin els mateixos que defensen a la vida real la lliure circulació i ús de tota mena d’armes. S’escandalitzen per la sang virtual presentant-se com a defensors de la família i simultàniament esgrimeixen com a dret constitucional la utilització indiscriminada d’eines mortíferes.

Hillary Clinton, però, s’escandalitza públicament en aquest cas per una altra cosa: el sexe explícit que apareix en el videojoc gràcies a una modificació que algú ha penjat a la xarxa i que porta per títol Hot Coffee. A hores d’ara encara no està clar si el mod es limita a treure a la llum escenes ocultes dins el joc original, amb la qual cosa l’empresa Rockstar Games hauria vulnerat les normes que obliguen a mostrar a les autoritats tot el contingut del CD, o si, pel contrari, n’hi afegeix de noves.

En tot cas, desprès d’exterioritzar el seu malestar adduint que els videojocs estan “fora de control” i que són utilitzats per menors, Hillary ha reclamat a la Comissió Federal de Comerç (FCC) que “Grand Theft Auto: San Andreas” sigui classificat com un joc “només per a adults” (una mena d’infern comercial que el condemnaria a la seva desaparició de molts punts de venda) i no pas un entreteniment per a jugadors a partir de 17 anys com ho és ara.

Deixant de banda que la majoria dels videojocs són per gent formada i que els pares no poden defugir la seva responsabilitat de supervisar l’oci dels menors (cosa que fan massa sovint), l’entrada en escena de la Clinton fa pensar més aviat en una jugada política consistent en apropar-se a aquella Amèrica profunda, tradicional i casta que li pot donar algun vot quan arribi el dia de presentar-se a les eleccions presidencials.