dimarts, 15 d’octubre del 2013

La txeca de Telefónica


D'acord, les companyies telefòniques tenen fama a l'estat espanyol de tractar malament als seus clients oferint-los uns serveis cars i deficients d'internet i de telefonia mòbil, però fins ara no s'havia descobert que disposessin fins i tot de centres de detenció i tortura (txeques) per atendre a la clientela com es mereix...





dilluns, 14 d’octubre del 2013

Vesprada unionista


Vespre amb desfilada pepera-unionista. En pocs minuts han parlat sobre Catalunya un reguitzell de personatges: Dolores de Cospedal, el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, Alicia Sánchez-Camacho, l'inefable Aznar i l'editor Lara.

I això no ha succeït en el festival de cinema fantàstic de Sitges, amb les seves injeccions de terror directament a la vena, sinó al Telenotícies vespre de TV3,  la televisió publica catalana acusada tan sovint pels polítics i mitjans unionistes de ser fastigosament sectària i adoctrinadora.

És bo i necessari conèixer l'opinió de tothom, pensin el que pensin, diguin el que diguin. Ara bé, algú es pot imaginar una desfilada similar, però sobiranista catalana, a televisions públiques espanyoles com  Telemadrid i TVE?

Aquestes coses també marquen la diferència.


dijous, 10 d’octubre del 2013

L'apassionant món del PP



Coses d'un dimecres qualsevol:


  • Celia Villalobos va quedar impressionada pels pits feministes exhibits ahir en el Congrés dels Diputats contra el ministre Gallardón i la seva retallada de la llei d'avortament. "Yo también quiero ver a señores en bolas. Y a Cristiano Ronaldo en todas las manifestaciones", va dir en pla estupenda la vicepresidenta de la cambra baixa durant una entrevista en el programa 'La noche en 24 horas' de TVE. Ves que per complaure el desitjos carnals i lúbrics de sa senyoria, no li convoquin una mani de cavallers en pilotes davant els ferotges lleons del Congrés!



  • En el canal 3/24 van entrevistar l'Enric Millo, escuder de l'Alícia Sánchez Camacho i transhumant polític.  Així, a cop d'ull, no se li va veure cap ferida provocada pel foc amic procedent del PP “nacional”. L'home té la pell dura i sap dissimular però segur que els mastegots rebuts dilluns a Madrid per l'Alícia durant la junta directiva del PP li han deixat, per simpatia, morats més o menys ocults. Ell va ser, fa un any i mig, el ponent de la proposta que reclamava “un finançament singular” per Catalunya i que fou aprovada per unanimitat en el congrés del PPC. Un intent de tercera via i d'elixir miraculós contra l'independentisme que Cospedal i els barons populars ara han destrossat. Millo ho dissimula però la processó va per dins. És el risc de voler fer el mateix discurs a Catalunya i a Espanya i l'evidència més clara que no hi ha espai per la  negociació. Ni tan sols fent-ho des de dins del Partit Popular. Josep Piquè, un altre transhumant de la política (exBandera Roja i exPSUC) ja ho va intentar en el seu moment i va topar amb la mateixa pedra. Si es confirmés la caiguda en desgracia de Sánchez-Camacho i des de Génova 13 procedissin  fredament a tallar caps, on anirà l'ex d'Unió Democràtica? Tornarà a la universitat i tindrà un d'aquells sous de professor que el seu excap polític, en Duran Lleida, considera que no li permetrien mantenir el  nivell de vida?



  • Parlant d'UDC, en Duran Lleida va anar ahir a fer-se la foto fora de l'estat espanyol, concretament a la seu de Nacions Unides a Nova York, sense que a Catalunya hi hagués convocada cap via catalana ni manifestació sobiranista. Què li està passant al líder d'Unió Democràtica? Com gestiona l'agenda?



  • Però tornem al PP, subsecció nacionalcatolicista. La secretària general del Partit Popular Maria Dolores de Cospedal, desprès de deixar KO a la Camacho, ha recuperat el seu paper de presidenta de Castella-La Manxa per fer marxa enrere anunciant que no pagarà als funcionaris del departament d'Agricultura per l'assistència a la missa del patró Sant Francesc d'Assís. Com que la celebració religiosa ja s'ha fet i el permís ha deixat de ser retribuït, els que van abandonar el lloc de treball durant una hora i mitja hauran de recuperar el temps perdut. Molt mal fet. Ella no ho sap però ben segur que anirà a l'infern.



  • El darrer acte de la comèdia pepera d'ahir el va protagonitzar Cristobal Montoro. El ministre d'Hisenda va assegurar en el Congrés que els sous a l'Estat espanyol no baixen, sinó que estan creixent “moderadament.  Escoltant-lo, la immensa majoria de treballadors encara riuen...i sort que conserven la feina. A quin món viu aquest home i fins quan li continuarà creixent el nas?