dimecres, 29 de desembre del 2004

Prohibit anar despullat per casa

Les autoritats del poble mexicà de Tabasco han prohibit per decret que la gent vagi despullada...per dins a casa. Diuen que és per preservar les bones costums i confien que els veïns s'encarreguin de denunciar als infractors. Davant aquesta sorprenent norma, els nudistes poden defensar-se simplement posant cortines o sortint alegrement despullats a la via pública, un espai que no està inclòs a la nova reglamentació. Més difícil serà lliurar-se dels veïns xafarders i d'unes autoritats que, per molt que siguin del Partido Revolucionario Institucional, semblen dignes de Torquemada.

diumenge, 26 de desembre del 2004

La feixuga tasca de Santa Claus

Al poble francès d'Ales, uns joves han ventat una pallissa a un Pare Noël per no voler donar-los més caramels. A Chile, un Santa Claus s'ha hagut d'estirar al mig de la carretera Panamericana per cridar l'atenció sobre el pèssim estat d'un indigent malalt que malviu al costat d'aquesta autopista. A Londres, un altre Santa Claus es va haver d'encadenar fa unes setmanes a l'entrada del Palau de Buckingham en protesta per la discriminació que segons ell pateixen els pares divorciats front a les mares a l'hora de veure els seus fills. I ara fa un any a la ciutat de Donedin (Nova Zelanda) els organitzadors de les festes nadalenques van prohibir que els nens s'asseguin a la falda de Santa Claus per evitar querelles per pederàstia.

S'ha convertit en tant complicat l'ofici d'aquest personatge mític que no és estrany que al Japó hagin organitzat un curs per ser un bon Pare Noël. I si això segueix així, trobar voluntaris per disfressar-se de Santa Claus serà tan difícil com ho és aconseguir cambrers que vulguin treballar la nit de Cap d'Any tot i cobrar sobresous d'entre 200 i 450 euros.


dimecres, 22 de desembre del 2004

El pic i el repicó de la grossa

La grossa de Nadal ha caigut en el 54.600, 78 números menys que el que jo tenia. Vaig comprar una participació de 10 euros (per allò de que no toqui a la feina) i per a tant m'hauré de conformar amb cobrar una fortuna de 50 euros. Per la tele es repeteixen les imatges de sempre: gent saltant, ballant, cridant i dutxant-se amb cava davant un bar o una administració de loteria. Per la petita pantalla surt una dona madura que explica eufòrica a l'audiència un fet excepcional: que acaba de fer l'amor amb el seu marit!!. Així doncs, a aquesta ciutadana li ha tocat la rifa per partida doble. Ha fet el pic i el repicó. Vet aquí com l'atzar omple butxaques i uneix cossos, probablement perduts de vista, en la dansa irrefrenable de la felicitat.

divendres, 17 de desembre del 2004

Tot per la pasta

El gerent de la NASA, Sean O’Keefe, ha presentat la seva dimissió al president Bush amb un curiós argument: el sou que cobra, 158.000 dolars a l’any (uns 119.000 euros), equivalent al sou d’un membre del Congrés, no seria suficient per pagar els estudis universitaris dels seus tres fills. La noticia de La Vanguardia afegeix que la matrícula anual en una universitat pública costa uns 3.000 dòlars per un estudiant del mateix estat i 6.000 per algú vingut de fora o de l’estranger. La tarifa de les privades pot arribar als 35.000 dòlars a l’any. Fent quatre números que justifiquin la seva dimissió, es suposa que O’Keefe vol que els seus fills entrin a estudiar a la universitat privada, però el que a primer cop d’ull no sembla massa congruent és la segona part de la notícia: que el fins ara gerent de la NASA deixa aquest càrrec per convertir-se en rector de la Louisiana State University, una institució pública. Cobrarà, això si, 500.000 dòlars a l’any, un argument, aquest si de pes, per justificar la incongruència que suposarà tenir els fills estudiant en universitats privades i ser el màxim responsable d’una de pública. Però ja ho sabem: moneys són moneys.

diumenge, 5 de desembre del 2004

Els condons i la patronal de l'Església

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, una malaltia que afecta a 40 milions de persones, hem pogut escoltar diverses opinions contraries a l’ús del condó. Un expert en sexualitat com el portaveu de la Conferencia Episcopal Espanyola, Juan Antonio Martínez Camino, ha assegurat que “el risc de contagi de la sida amb preservatiu augmenta fins el 15 per cent”. Un altre especialista en vida de parella com el cardenal de Madagascar Gaetan Razafindatrandraare, ha insistit en que “els preservatius no funcionen, no impedeixen que el virus hi passi a través”. Per últim, una tercera veu autoritzada en el tema, el cardenal Javier Lozano Barragán, ha afirmat que la sida és un signe d’”inmunodeficiencia moral”.

Davant l’opinió de la patronal de l’Església, que posa en qüestió tots els criteris dels científics sobre la sida i els preservatius, proposem des d’aquí que la comunitat científica abandoni les seves tasques actuals i es centri en un únic objectiu: estudiar la virginitat de Maria i el paper de l'esperit sant entre altres dogmes de la sàvia l’Església Catòlica.

dijous, 2 de desembre del 2004

El correu de Bill Gates

Steve Ballmer, director executiu de Microsoft, ha comentat que Bill Gates rep diàriament 4 milions d'e-mails a la seva bústia de correu, essent la majoria spams.

Encara són pocs. Jo em rebo més de 300 i no sóc uns dels homes més rics del món. En comparació, i si tot fos més just, el multimilionari del software hauria de patir un allau diari de 300 milions de correus. Clar que a l'amic Bill aquest problema no l'afecta gens ni mica: un equip de treballadors de Microsoft s'encarrega de seleccionar-li, d'entre tanta brossa electrònica, el correu autèntic. Mentrestant, els simples mortals ens hem de conformar en alliçonar els programes anti-spam per aconseguir que treballin el més fi possible...